DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ GECESİ YAPILDI

Tarih : 2009-12-05 / Kategori : Genel Haber

3 Aralık dünya engelliler günün nedeniyle Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği tarafından bir gece düzenlendi.
           

Kültür sarayında düzenlenen gecede konuşan Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı, “Toplumda, bazı insanlarımız doğuştan veya hayatın akışı içinde meydana gelen talihsiz olaylar neticesinde bazı uzuvlarını tam olarak kullanamaz hale gelerek, fiziksel veya zihinsel engelleriyle hayatın geri kalanını sürdürmek zorunda kalmaktadır.
    Bu insanlarımızın, özür derecesi ne olursa olsun, başta eğitim olmak üzere, sağlık, istihdam ve sosyal güvenlik gibi haklardan eşit şekilde istifade etmeleri, Anayasamızda ifadesini bulan "Sosyal Devlet" anlayışının bir gereğidir. Sadece özürlüler gününde değil, her gün, her an özürlü insanlarımıza gerekli ilgiyi, şefkati gösterecek bir yüreğe sahip olan aziz milletimizin desteği ile özürlülerimiz sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri alacak ve hayata olan bağlılıkları güçlenecektir." dedi
    Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü dernek başkanı Garip Samançi’da Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı ve vali yardımcısı Tuğba Yılmaz’a yardımlarından dolayı teşekkür ederek bize sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz. Dernek olarak çeşitli etkinlikler spor faaliyetleri yaptık. Bazı sıkıntılarımız var onlarında giderilmesini istiyoruz. Engelli insanlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Azim edilince aşılmasına imkan olmayan hiçbir duvar yoktur.” şeklinde konuştu.
    Daha sonra çeşitli şiirler okundu. Slayt gösterisi sunuldu.Iğdır Sosyal hizmet ler müdürlüğü Iğdır Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Vurmalı saz ekibi gösteri sundu.Eğitim uygulama ve iş merkezi tiyatro gurubunun gösterileri ile devam eden gece çekilişle ve Dilek Pamuk, Hüseyin Özcan ve Mücahit Sardoğan’a yaptıkları yardımlardan dolayı verilen plaketle  sona erdi. Bu arada yapılan gösteriler ve okunan şiirler bazı kişleri ağlattı.
 İPA (uluslar arası polis birliği) Iğdır şubesi tarafından alınan 4 tekerlekli sandalye bedensel engellilere Vali Karahisarlı ve Emniyet Müdürü Mustafa Aydın tarafından verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.