İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ ASİMDER'DEN SARKİSYANLA İLGİLİ BELGELERİ İSTEDİ

Tarih : 2009-12-05 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Asılsız Ermeni İddiaları ile Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, tarafından Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın, Azerbaycan’daki Hocalı katliamıyla ilgili yargılanması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı başvuruya cevap geldi.
         

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden gelen yazıda dilekçenin işleme konulduğu belirtilerek şu görüşlere yer verildi: ”17 Eylül 2009 tarihli mektubunuz Mahkeme Yazı İşleri Müdürlüğü'ne ulaşmıştır.    
Mektubunuzdan, Mahkeme'ye bireysel başvuru sunmak istediğiniz anlaşılmaktadır. Dosyanıza yukarıda belirtilen numara verilmiş olup, başvurunuzla ilgili bütün yazışmalarınızda bu numarayı belirtmeniz gereklidir.
    Usulüne uygun olarak doldurulmuş başvuru formunuzu ve gerekli ek belgeleri Mahkeme'ye en kısa sürede ve her koşulda en geç bu mektubun tarihinden itibaren sekiz hafta içinde göndermeniz gerekmektedir.
Yani, usulüne uygun olarak doldurulmuş başvuru formunuz en geç 8 Ocak 2010 tarihinde Mahkeme'ye gönderilmiş olmalıdır.
Bu süreye uyulmaması halinde, başvurunuzun yapıldığı tarih olarak ilk mektubunuzun tarihi değil, usulüne uygun olarak doldurulmuş başvuru formunuzun Mahkeme'ye gönderildiği tarih kabul edilecektir.
    Sözleşme'nin 35. maddesinin 1. paragrafında belirtilen altı aylık süreyi kesen tarihin belirlenmesi açısından başvuru tarihinin esas alındığı hususuna dikkatinizi çekmek isterim.“ denildi.
    Asılsız Ermeni İddiaları ile Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, basın sözcüsü Serdar Ünsal ile gazetecilere yaptığı açıklamada Başvurumuza cevap gelmesi bizi sevindirmiştir.
Mahkeme bizden Sarkisyan ile ilgili belge istiyor biz elimizdeki belgelere ilave olarak Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosluğundan ellerinde başka belge varsa
göndermelerini istedik.
Gelince en kısa sürede usulüne uygun hazırlayıp başvurumuzu belge ve bilgilerle yeniden sunacağız.” dedi.
    Sarkisyan’ın Azerbaycan’ın Hocalı kentindeki katliamın hesabını vermesi gerektiğini ifade eden Gülbey, şunları kaydetti: “Avrupa insan hakları Mahkemesinin adil karar vereceğine inanıyoruz.
Çünkü ,‘’Sarkisyan 1992 yılında Hocalı’da katliamları yapan kuvvetlerin komutanlığını yapmış ve bu kuvvetleri organize ederek yüzlerce insanın ölüm emrini vermiş ve bizzat kendisi de bu katliama katılmıştır.
1992′de Hocalı’da yapılan katliamın daha kanı kurumadı. Bu dönemde 1 milyon 200 bin Azerbaycan vatandaşı yurdunu terk etmek zorunda kalmıştır.
Bu nedenle Sarkisyan’ın AİHM’de yargılanmalı “

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.