Savaş Kaya Amerika'daki karşılaşmada Jamaika'lı rakibini 20 saniyede nakavt etti

Tarih : 2009-12-08 / Kategori : Genel Haber

    Iğdırlı profesyonel boksörümüz Savaş Kaya 4 Aralık 2009 Cuma günü Amerika’da ringe çıktı.

Jamaika’lı rakibi Jose Laguer ile ringe çıkan Savaş Kaya daha karşılaşmanın 20’ci saniyesi bile dolmadan rakibinin çenesine vurduğu sağ apartkart ve sol kroşe ile rakibini yere indirerek nakavt etti.
    Dünyaca ünlü Türk menajer Ahmet Öner, Sinan Şamil Sam, Selçuk Aydın gibi ünlü boksörlerinde bağlı olduğu Arena Box Promation’un patronu Ahmet Öner’in adına ringe çıkan Savaş Kaya’ya Ahmet Öner övgüler yağdırarak kendisini Almanya’ya getirmek için çalışmalar başlattığını söyledi.
   Savaş’ın 2010 Şubat ve Mart aylarında da büyük bir organizasyonla ringe çıkaracağını belirten Ahmet Öner, Savaş Kaya’nın dünyada sayılı boksörler arasında yer alacağına ve zirveye tırmanacağına inandığını söyledi.
   Savaş Kaya’nın antrenörü Taner Demirci ise sonuçtan ve dünyaca ünlü Türk Menajer Ahmet Öner’in Savaş Kaya hakkındaki düşüncelerine büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Savaş’ın önceki rakibi Romen boksör Christian Valea’yı da 2. rauntta nakavt ettiğini söyleyen Taner Demirci, Savaş’ın profesyonel kariyerine çok iyi başladığını ve bunu başarabilmek için Savaş’ı uzun zamandır özel antremana tabi tuttuğunu ve emeğinin karşılığını aldığını belirtti.      
    Ayrıca bundan sonra ki her maçta rakiplerimiz daha da güçlü olacak. Bu nedenle daha çok çalışmamız gerekecek diyen Demirci, “fakat imkanlarımız çok kısıtlı ve Savaş Kaya’nın sponsorlara ihtiyacı var. Iğdırlı büyüklerimizin bu gencimize sahip çıkacağına ve Savaş’ın başarısında pay sahibi olacaklarına inandığını” söyledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.