MHP İL BAŞKANI CAHİT EROL İLE RÖPORTAJ

Tarih : 2009-12-08 / Kategori : Genel Haber

    SORU: Göreve gelmeden önce MHP de bazı kırgın ve küskünler vardı, bazı kişiler partiye gelmiyordu, siz göreve geldikten sonra MHP ye gelenler oldu, birleşme sağlandı mı?

    Cahit Erol;  Biz göreve geldikten sonra 3 yıl geçti, MHP de eski-yeni yönetim yoktu, tüm milliyetçiler her zaman hazırdı ama eskiden parti binası pek açılmadığı için gelmiyorlardı, ama artık şimdi açık herkes geliyor. Birlik beraberlik konusuna gelince bunu oylarımız göstermiştir bunu hiç kimse kendine saymasın bu oylar MHP nin ve ülkücülerin oylarıdır.
   SORU:   MHP oylarını korudu mu?
   Cahit Erol; MHP kendi oylarını korumuştur. Hatta artırmıştır bile. Bunu Genel Başkanda söylemiştir. Iğdır’da MHP oylarını her türlü oyunlara rağmen artırmıştır.
   SORU: MHP nin seçimleri kaybetmesinin sebebi nedir. ?
   Cahit Erol: Bunun tek sebebi ihtiras, çünkü ben varsam MHP vardır, ben yoksam MHP yoktur  zihniyeti ile hareket edenler vardı. Bunlar yanlıştır. Memleketimize zarar verdi. Bu düşüncede olanlar memlekete her zaman zarar vermiştir. Bu düşünceden vaz geçmelidirler. Seçim de alınan oylarda ortaya bir gerçeği koymuşturki birileri olmadanda MHP vardır bundan sonrada olacaktır. Her türlü oyuna, yalana tezgaha rağmen MHP geçmişte almış olduğu oyun fazlasınıda almıştır. Bu da gösteriyorki MHP Iğdır ‘ın bir gerçeğidir. Halkımız bu gerçeğide görmüştür. Bundan sonra MHP de birleşecektir. Biz bugün MHP nin neferi isek yarında neferi olacağız. İnandığımız dava uğrunda Iğdır’ın geleceği, mutluluğu ve huzuru için çalışacağız.
   SORU:   Peki gelecek seçimde kaybetmemek için neler yapılmalı ?
   Cahit Erol:  Bu seçimlerde ister milletvekiliği  olsun ister belediye başkanlığı seçimi  ikisinide almak için çalışacağız. Hedefimiz iki milletvekilliğidir. Bu da zor bir olay değildir. Ne Mutlu Türküm diyenler bir araya gelirse bu gerçekleşir. Adaylarımızın ismini söylemek şimdiden adayları yıpratır.  M. Nuri Güneş Iğdır'ın Belediye Başkanı dır. Bunu kimse inkar edemez. Ama Mehmet Nuri Güneş’ten belediye başkanlığını geri almak için gelecek seçime geceli gündüzlü  çalışacağız.
    SORU: Peki bunu nasıl sağlayacaksınız, iki dönem seçimde de oyların çoğunluğu ikiye bölündü ?
    Cahit Erol:  Bu sefer bölünmeyecek. Halkımız gerçeği görmüştür. Bir daha bölünmeye fırsat vermeyecektir.
    SORU:  Halkımıza mesajınız varmıdır. Siyasi ihtiraslı adaylarımız vardır bu adaylar bir şekilde yine çıkacaklardır. Bir söz var Firavun varsa Musa‘da vardır. Oyları bölmek için yine ortaya çıkacaklar. Ne yapmak lazım ?
    Cahit Erol: Firavun varsa Musa’da  var doğru bir söz. Tarih boyunca hak haklınındır, kuvetlinin değildir. Kendi başına eğer ben kuvvetliyim, ben güçlüyüm derse eğer topluma bir zarar vermişse bu zarar kendine er geç dönecektir. İkincisi ise bu seçimde bu ihtirasların içinde olanları herkes biliyor sayın Vali, Allah rahmet etsin İsmail Ağırkaya, Muhtar Çiftçi, Ziyattin Karakoyunlu’yu ve bazı kişileri çağırarak AKP ‘ye destek verin demiştir. Valinin kimleri makamına çağırdığı ve baskı altına alındığı bilinen gerçeklerdir. Vali, sizler AKP ye çalışın kaybetse de MHP den azda olsa fazla oy alsın ama kaybederse etsin dedi. Ama bizim halkımız canla başla birlik olarak Nurettin Aras’ı iki dönem Belediye Başkanı yaptı. Ama şimdi partisinde olsaydı, ya Milletvekili ya da Belediye Başkanı olacaktı. Partisin de durmadı. Bunu sadece biz demiyoruz bunu bir Iğdır halkı diyor. Bu vesile ile bu dönem MHP milletvekilini de çıkaracak, belediye başkanlığını da alacak.
    SORU:  Bu olayın tekrar yaşanmaması için Iğdır halkına mesajınız var mı?
    Cahit Erol:  Iğdır halkına mesajım Aşurada nasıl bir araya geliyorsak, bayramlarda Nevruzda birlik beraberlik içinde oluyorsak, nevruzda nasıl birlik beraberlik içindeysek seçimlerde fertlerin değil Iğdır’ı düşünen, Iğdır ‘ın cefasını düşünen MHP nin yanında yer almalıyız. Bugün il başkanı olarak söylüyorum, yarın bir nefer olarak yinede burada yer alacağım.
    SORU.  3 yıldır başkansınız MHP ye ne katkınız oldu. Neler yaptınız ?
    Cahit Erol: 78 Kuşağı olarak teşkilatlanmanın ve teşkilatçılığın  ne olduğunu bilirim. biz ilk ve üçüncü yılı her hafta çeşitli toplantılar yaptık. Kadın kolları, Ülkücü gençler olarak toplantılar yaptık, teşkilatımızı örgütleyip bilgilendirdik.  İnsanlarımızı uyarmak zorundayız. Çünkü üç ülkeye sınır bir ildeyiz Ermenistan, İran, Rusya sadece bu üç devlet değil İsrail Amerika ajanları kol geziyor. Halkımızın dikkatli olması bu oyunlara gelmemesi lazım. Iğdır’da birileri oyun peşinde fakat biz milliyetçiler bu oyunun dışındayız. Buradan herkese sesleniyorum kimse oyuna gelmesin devletimiz var, devletin polisi, askeri var gereken neyse yaparlar. Partimize gönül veren kişiler her türlü tahrikten uzak olmalıdır.
     SORU: Genel başkanınızın 10 maddelik bir açıklaması vardı neler bunlar ?
     Cahit Erol; Genel başkan, 27 yıldır MHP ye adım atmayanlar şimdi partiyi ağabeyi olarak dıştan yönetmeye çalışıyorlar bunlara kesinlikle yer vermiyoruz. MHP adına eylem yapıyorsa partinin amblemini sloganını kullanan varsa genel merkeze bildirerek şikayet edeceğiz ve  emniyete  asayişe şikayet ederek bildireceğiz.
    Bugün olan olayları 68- 78  - 79 da MHP de yer almış ve ayrılmış daha sonra MHP nin büyüdüğünü görünce partiyi karıştırmak için planlar yapmaktadırlar. Bunlar AKP nin, Mosatın mı, Amerika’nın mı? elinden olur  belli değil, o zaman MHP nin içindeyse neden ayrıldı. Neden teşkilatta yer almadı. Bu adamlar şimdi nerdedir. Genel başkan bu yüzden dışlamaktadır. Koray Aydın ortaya atılmış biri, genel başkan adayı olmak isteyen olsaydı olurdu olmadı diye ortalığı ayağa kaldırmaya ayrılaştırıcılığa sürükleyemez.
    Genel başkan on  madde içinde tek bir şeye önem veriyor il teşkilatları, başkanları genel merkezin temsilcisidir. İl Başkanları da genel başkanın temsilcisidir. İl başkanlığı dışında genel başkanlık dışında hiç kimse kendi başına bir şey yapamaz. BİZ HİÇ BİR OLAYIN VE OYUNUN İÇİNDE YER ALAMAYACAĞIZ. BİZ DEVLET DEĞİLİZ, DEVLETİN ASKERİ VARDIR. POLİSİ VARDIR. BİZİ KİMSE OLAY VE OYUNLARIN İÇİNE ÇEKEMEZ.
    Son olarak buradan partimize gönül veren ülkücü arkadaşları, partililerimizi, gençlerimizi, herkesi uyarıyorum. Sakın oyunlara tahriklere gelmesinler. Devletimiz her oyunun üstesinden gelir. Polisimiz askerimiz güçlüdür. Her tahrik ve oyunu bize ve emniyete anında bildirsinler..
                                   DEVAMI VAR...

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.