"HALK TRAFİK OKULU" PROJESİUYGULAMAYA BAŞLANDI

Tarih : 2010-01-28 / Kategori : Genel Haber

    İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ”Trafik toplumda yarattığı olumsuz sonuçlarıyla, kamuoyunun gündeminde kalmaya devam etmektedir.“ dedi.

    Aydın, “Çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi, yaralanması ya da sakat kalmasının yanı sıra, büyük ekonomik kayıplara neden olan trafik kazaları, ülkemizin çözüm bekleyen sorunları arasındaki öncelikli yerini korumaktadır.
    Trafik kazalarını, bu kazalar sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanma oranlarını aşağılara çekmek, karayollarını daha güvenli hale getirebilmek için, Iğdır Emniyet Müdürlüğü Trafik birimlerinin, trafik güvenliğine yönelik denetimleri aralıksız devam etmektedir.
    Kurumlarca alınan önlemlerin başarısı; ancak  bu önlemlerin yol kullanıcılarıyla bütünleşmesi, sürücü, yaya ve yolcularca kişilik haline getirilmesi ile mümkün olabilir.
    Iğdır Emniyet Müdürlüğü olarak bu gerçekten yola çıkılarak, yol kullanıcılarına ulaşmak, onların trafik bilincini arttırmak ve öğrenmiş oldukları trafik kurallarını yaşamlarında uygulanabilir hale getirerek tutum ve davranışlarında istenilen yönde değişiklik ortaya koyabilmek amacıyla, 26.01.2010– 29.01.2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “HALK TRAFİK OKULU” Projesi uygulamaya konulmuştur.
    Iğdır Valiliğinin 12.01.2010 tarihli onayları ile uygulanmasına başlanılan projede sürücülere, yayalara, bisiklet kullanıcılarına, ortaöğretim öğrencileri ile istekli tüm vatandaşlarımıza Temel Trafik Kuralları, Bisiklet Kullanım Kuralları ve İlkyardım dersleri verilecektir.” dedi.   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası