RESİM KURSUNA BÜYÜK İLGİ

Tarih : 2010-01-29 / Kategori : Genel Haber

    İlimiz  Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2. Kademe Resim Kursu” büyük ilgi görüyor.

    Iğdırlı ressam  Mecit  Yolcu tarafından kendi işyerinde  açılan kursun 8 ay süreceğini belirten Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü Sahabet Turan, “Geçtiğimiz yıl 1. kademe olarak açtığımız kursumuzun bu yıl ikinci kademesini açtık. Çoğunluğu  çalışan öğretmen ve memurlardan  oluşan 18 kursiyerimiz burada emek sarfederek en iyi resmi yapabilmek için çaba sarf ediyor. Öğretmen olarak ressam Mecit Yolcu’nun görev yaptığı kurslarımız Mayıs ayında sona erecek. Kurs sonunda ise açılacak sergi ile bu eserler beğeniye sunulacak” dedi.
    Ressam Mecit Yolcu da “Ressamlık ve resim yapmak ayrı bir sanattır. Iğdır da böyle kabiliyetli insanlarımızın olması sevindiricidir. Genelde yağlı boya. Karakalem çalışması yapıyoruz.” dedi.
    Genelde resimlerinde Iğdır’ın genel güzelliğini çizen Yolcu, resimlerinin büyük  bir bölümünü Ağrı Dağı resimlerinin oluşturduğunu, kursa gelen öğrencilerinde genelde Ağrı Dağı resimlerini çizdiklerini, bunun nedeninin de Ağrı Dağı’nın tanınmış bir dağ olduğunu, Iğdır’dan nerden baksan  karşında Ağrı Dağ’ının göründüğünü söyledi.
     Resim öğrenmeye çalışan kursiyerler Efsane dağ Ağrı Dağı’nı çizmeye çalışıyorlar. Öte yandan boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla kursa katılanlar ise bu sayede çok önemli bilgiler edindiklerini ifade ederek, “Daha önce resim yapmayı bilmiyorduk. Bu kurslar sayesinde profesyonel ressamlar kadar olmasa da iyi resimler yapabiliyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. Resim yapmayı seviyoruz. Bizim için bir hobi genel olarak Iğdır’da Ağrı dağı resmine önem veriyoruz. Kursları açan ve emek sarfeden bütün herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.