ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI SELAHATTİN ARTANTAŞ ÇALIŞMALARI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Tarih : 2010-02-03 / Kategori : Genel Haber

     Şoförler Odası kurulduğu günden beri hizmet binası yoktu. Orada burada kirada sürdürürdü faaliyetini. Ben başkan olduktan sonra ilk işim bir hizmet dairesi almak oldu.

Azer Oteli karşısında kirada iken Hamam Yolu sokakta ikinci katta bir daire aldım. Bu günkü raiç ile 50-60 milyar eder.
    Daha sonra hizmet binası alınca burasını kiraya verip, Odaya gelir sağladık.
Sanayi Bölgesinde 10 dönümlük mülkiyeti Milli Emlaka ait olan arsanın icir misilini yatırıp, Şoförler Odasına yedi emin parkı yaptık.
    Böylece vatandaşların aracı kapalı ve korunaklı bir alana alınıp bekçi kontrolünde güvenlikleri sağlandı. Hem de Odaya bir gelir kapısı açılmış oldu.Ortalama olarak buradan ayda 50 milyarlık bir gelir sağlanmaktadır.
    Eski ve artık görevini tamamlamış bir vincimiz vardı. Onu yönetim kurulu kararıyla 20 milyara sattık. 180 Milyara 30 ton kapasiteli güçlü bir vinç  kurtarıcı aldık.             Bunun 100 milyarını Federasyon bağışta bulundu. Geri kalanını biz karşıladık.
    Demek ki odamız bu yeni vinç-çekiciye 40 milyar para ayırmış oldu. Böylece yağışta karda kışta  devrilen kaza yapan araçlarımızı kurtarma imkanına sahip olduk. 24 saat gece gündüz demeden tam gün anlayışı ile hizmet vermekteyiz.             Komşu illerimizde böyle bir hizmet olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
    Hizmet aracı olarak eski ve yaşını tamamlamış bir Kartal oto vardı.
    Yine tamamen benim kişisel ilişkilerimin sonucu Federasyon Başkanımız Derviş Günday sıfır bir Pasat hizmet otosu hediye etti. Kendilerine şükranlarımı arz ederim.
    Kars Caddesi Dörtyol mevkiinde Şekerbank üstünde mülkiyeti Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ait olan binanın 4 ve 5.inci katlarında 4 daireyi aldık. Bunda da yine benim tamamen kişisel ilişkilerim sonucu Federasyon Başkanımız Sayın Derviş Günday tahsis etmiştir. Kendilerine bir kez daha şükranlarımı arz ederim.
    Bu dairelerin birini üyelerimize lokal olarak ayırdık.
    Bir daireyi ise PSİKO-TEKNİK BÜROSU yaptık. Ehliyet alan hemşerilerimize kolaylık olsun diye.Eskiden bu büro için insanlarımız Kars’a Erzurum’a gidiyorlardı. Artık Psiko –Teknik belgesi buradan veriliyor. Böylece insanlarımız hem masraftan hem de zamandan kazanmış oldular.
    Psiko-Teknik muayenesi burada yapılmaktadır.
Diğer daireleri ise üyelerimize, insanlarımıza hizmet bürosu olarak kullanmaktayız.
    Ticari araçların yaş sınırını 5 yıldan 10 yıla çıkararak esnafımızın rahat etmesini ikide bir aracını yenileyip masrafa girmemesini sağladık.
        Dört yıl içinde yaptığımız maddi kolaylıklar, odamıza esnafımıza, üyeleri mize, insanlarımıza kolaylık sağlamak için yaptığımız olağanüstü hizmetler bunlardır.
    Takdir edersiniz ki dört yıl gibi kısa bir süre içinde bunları yapabilmek büyük bir başarıdır.
           Üyelerimiz maddi sıkıntı içinde olduklarından aidatlarını düzenli ödeyememektedirler. Biz de onları üzmüyoruz. Federasyondan kişisel nüfuzumuzu, arkadaşlığımızı kullanarak bu hizmetleri sağlıyoruz.
    Ben bu çalışmalarımla gurur duyuyorum.Şayet arkadaşlarım bu çalışmalarımı değerlendirir ve bana teveccüh edip yeniden görev verirlerse şüphesiz çok daha iyi hizmetler vereceğime inanıyorum. Buradan bütün esnaf arkadaşlarıma selam ve sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.