CHP IĞDIR İL KONGRESİ YAPILDI

Tarih : 2010-02-08 / Kategori : Genel Haber

     Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Iğdır İl Teşkilatı kongresi yapıldı.Kongreye listesiyle birlikte tek aday giren mevcut başkan İlhan Zor, delegelerin oyunu alarak yeniden CHP İl Başkanlığı görevine seçildi.

     İnci düğün salonunda CHP’nin 30. olağan  İl Kongresi  75 delegenin katılımıyla yapıldı.. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongreye, CHP Genel Başkan yardımcısı Yılmaz Ateş , CHP Eski Millet vekili ve Parti meclis üyesi Yücel Artantaş, Melekli Belediye Başkanı Emine Çankaya ve ilçe başkanları,   partililer ve vatandaşlar katıldı.Kongrede divan başkanlığını Yücel Artantaş yaptı.Kongreye tek aday olarak katılan İl Başkanı İlhan Zor “Kongremiz Iğdır’a hayırlı olsun bütün arkadaşlarımız kongreye eksiksiz iştirak etmişlerdir. Birlik ve beraberliğimiz bu şekilde devam edecektir.” dedi.
    Faaliyet raporunun ardından eski İl Başkanı Nazım Karadağ söz aldı. Karadağ “Üstüne vazife olan olmayan, bize oy veren vermeyen herkes bizi eleştiriyor. Bunu yapmayın. CHP li olanlar eleştirsin. Bu haklarıdır ama herkes değil. Iğdır’da hiçbir siyasi partinin il binası yoktur. Benim dönemimde merkezi yerde çok kullanışlı bir İl Binası satın aldık. Iğdır’da aday bulmak bile mesele. Kürtler DTP-AKP’de. Azeriler MHP’de. Memurlar AKP’de. Kimse aday olmayınca ben aday oldum. Seçim propagandası boyunca her kurum ve kuruluşa, okullara, evlere gittik. Detaylı olarak yapacaklarımızı anlattık. Ama maalesef oy alamadık.  Bunun nedeni de Iğdır oylarının yukarıda söylediğim biçimde kemikleşmesidir” dedi.     
      Ak parti hükümetinin her geçen gün yıprandığını, getirdiği sözde açılımlarla insanları ayrıştırdığını belirten Karadağ “Türk milleti artık kurtuluş ümidi olarak CHP’yi görüyor” dedi.
      Son olarak konuşan CHP Genel Başkan yardımcısı Yılmaz Ateş ”İktidara yüklenerek CHP nin iktidarda olmadığı dönemin acısını hepimiz biliyoruz.  AKP 8 yıldır iktidarda 2002 yılında AKP nin iktidarı aldığı dönemde borç 220 milyar dolardı şimdi. 500 milyar dolar oldu. Türkiye’yi işsizliğe yoksulluğa sürükledi. 60 gencimizin 30’u işsizdir. AKP nin iktidarı döneminde vatandaşımız 20 kat borçlanmış durumda. CHP Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz ATEŞ yaptığı konuşmada AKP iktidarına yüklenerek:  “Ben sizlerle birlikte olmak için Ankara’dan geldim. Bu Iğdır’a ikinci gelişimdir. Değerli arkadaşlar, CHP iktidarda olmayınca halk acı çekiyor. Yoksullaşıyor. AKP  8 yıldır iktidarda. 2002 yılında Türkiye’nin borcu toplam 220 milyar dolardı. AKP hükümeti 8 yılda bunu iki buçuk katına çıkararak 500 milyar dolar etti. Tüpraş, Çimento, Telekom,Tekel, Havayolu, Demiryolu ne varsa hepsini sattı. Ama işsizlik, yoksulluk arttı.Bu AKP iktidarında her yüz kişiden 15 i işsizdir.Umutsuzdur. 72 Milyon insanımızın bu iktidardan önce kredi borcu filan diye bir sıkıntısı yoktu. AKP iktidarında kredi kartı ev borcu tam sekiz kat arttı. Başbakan Sayın Erdoğan Başbakan geliri ile çocuklarımı okutamıyorum.Bu nedenle bir arkadaşım çocuklarımı okutuyor, dedi. Kısa bir süre sonra oğlu 2.5 milyon dolara bir gemicik aldı. Vatandaş ekmekten sütten etten KDV ve ÖTV ödedi ama pırlantadan ÖTV almadılar. Niçin. Çünkü diğer oğul ise pırlanta şirketinin ortağı da ondan.Damadının şirketine devlet bankalarından Halk Bankası ve  Vakıfbank’tan 750 milyon dolar kredi sağlayarak Türkiye’nin en büyük Medya sahiplerinden birisi olması sağlandı.   Şu anda Başbakan Erdoğan dünyanın en zengin 9.uncu başbakanı. Hani çocuğunu okutamayan başbakan  nasıl oluyor da en zengin başbakanlar sıralamasında birden bire dokuzuncu sıraya çıkıyor. Tekel işçisine ödeme yapamam diyor, sokağa döküyor, gel asgari ücretle çalış diyor.  AKP ye oy verildikçe ülke kötüye gitti. Iğdır’da bundan nasibini aldı.1250 dolar olan gelir 850 dolara geriledi. Yalan-Dolan –Talan iktidarı olduğu açıkça ortaya çıkmıştır.               
    Dinler arası hoşgörü eş başkanı, ABD-Rusya devlet adamlarına saygı gösterir. İnsanlık suçu işleyen El Beşire saygı gösterir ama kendi halkına göstermiyor.Birine al ananı git diyor.Hakkarililere ya sev ya ülkeyi terk et diyor.Gazeteciye çek git diyor.Meçliste milletvekillerini TBMM başkanına hitaben “ Siz mi susturacaksınız ben mi susturayım” diyor. İşçileri görmezden geliyor. AKP’nin sonu görünüyor. CHP iktidara yürüyor. O kadar sorun yarattılar ki herkes yoruldu. Dış politikada sıfır sorun dediler. Ermeniler ile flört edip soydaşımız kardeşimiz Azerbaycan’ı küstürdüler. AKP Ermeni kapısı açılsın dedi.Azerbaycan’ın itirazı üzerine yan çizdiler.               Irak’ta kırmızı çizgilerimiz yerle bir oldu. Kıbrıs elden gitti. Biz hala sıfır sorun diyoruz. AKP sadaka dilenci toplumu yarattı. Biz sosyal devletin gereklerini yapacağız.Tarımı, Hayvancılığı üreticiyi teşvik edeceğiz.İmkan sağlayacağız.kömür yerine teşvik vereceğiz. Bir açılım dediler yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.Demokrasi diyorlar  demokrasinin hiçbir gereğini yapmıyorlar.Sonra da bizden destek istiyorlar. Biz Cumhuriyeti yıkma projesine nasıl destek verebiliriz. Bu iktidar bitmiştir artık” dedi. Yücel Artantaş ise: “Iğdır ırkçılığın, siyasetin en yoğun olduğu illerden birisidir. Azeri –Kürt lafını bitirmek zihinlerden silmek durumundayız. İktidarda bir nöbet değişimi olacaktır. Buna hazırlıklı olalım. Buradan bütün AKP lilere MHP lilere sesleniyorum. CHP’nin şemsiyesi geniştir. Bu çatı altında birleşelim.İktidar kervanına katılalım diyorum.  Artık Türkiyenin Ak parti iktidarından kurtulma zamanı gelmiştir” dedi.             
    Daha sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Sekreter Önder Sav ve çeşitli bölge milletvekillerinin kutlama mesajları okundu. Ardın dan seçime tek liste ile gidildi. Aşağıdaki liste yeni yönetimi oluşturdu: İl Başkanı  : İlhan ZOR İl Yönetimi Sevcan Çetiner, Atalar Güneş, Orhan Hun, Nazım Karadağ, Musa Özdemir, Bahattin Parlak, Çiğdem Parlar, Temel Sardoğan, Ekber Taner, Süreyya Tanyeli, Ender Türkdönmez, Hasan Türkyılmaz, Selahattin Türkeli, Baysal Ünsalar,  Kurultay Delegeliğine ise İlçe başkanları olan Yakup Ulutaş, Feyzullah Türkeli, Cevdet Kiri, Nevruz Karasu seçildiler.              
   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.