ASİM-DER'DEN DOĞU ANADOLU İHRACATÇILAR BİRLİĞİ BAŞKANI CEMAL ŞENGEL'E KINAMA

Tarih : 2010-02-09 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır Asılsız Ermeni iddialarıyla  mücadele derneği  yayınladığı bir açıklama ile Doğu Anadolu ihracatçılar birliği başkanı Cemal Şengel’i Ermenistan ile ticaret geliştirmeli sözünden dolayı eleştirdi.

    Açıklamada şu görüşlere yer verildi.İlimiz yerel basın organı olan Doğuş Gazetesinin 02.02.2010 tarihli haberinde DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cemal ŞENGEL’ in Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in Ocak ayı rakamlarını açıklamak için düzenlediği toplantıda yapmış olduğu konuşmasında Ermenistan ile geçmişte yaşananlardan en fazla Erzurum’un muzdarip olduğu, eskiden büyük zulümler yapılmış olduğu bunları geride bırakarak gerektiğini, Ermenistan’la olan ticareti artırmak için ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve yeni projeler hazırladıklarını ve aynı zamanda da Azerbaycan ile İran’a direk uçak uçuşların konmasını istediğini belirtmiştir.
    Bu bir biriyle tezat olan konuşmayı ASİM-DER olarak kınıyoruz. Ermeni Çetecilerin en fazla katliamının yaşadığı ve Türkiye’nin en yüksek ve tek Soykırım anıtının bulunduğu, ayrıca üç köyünde (Hakmehmet, Oba ve Gedikli)’de toplu mezarlar açılarak şehit anıtı bulunan Iğdır’ı göz önünde bulundurdunuz mu, Bir Milyon Azerbaycan Türk’ünün 18 yıldır tren vagonlarında yaşadığı 613 çoluk çocuk demeden katledilen Azerbaycan halkını unuttunuz mu?
    Birileri gelecek sizin ailenizin bulunduğu haneye saldırsın ailenizin büyüklerini öldürsün olmadık hakaretler ve tecavüzde bulunsun bununda üstüne yalanlarla kendini mahkeme önünde haklı veya siz suçluymuş gibi göstersin, bunu kabul ediyorsanız buyurun geçmişi unutalım. Tamda Hocalı Katliamının bu 18. yıldönümünde bu konuşmayı yapmanız özellikle sınır kapısının açılmasını istemeniz bizleri üzmüştür. Bu konuşmayı düzelterek bütün Türk Halkına özür borçlu olduğunuzu düşünmekteyiz.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.