IĞDIR KÜÇÜK MİLLET MECLİSİŞUBAT AYI TOPLANTISINI YAPTI

Tarih : 2010-02-09 / Kategori : Genel Haber

     Türkiye Küçük Millet Meclisi (TKMM) Iğdır Forumu'nun şubat Ayı toplantısı, Ticaret ve Sanayi odası toplantı salonunda yapıldı.

    Sivil toplum örgütleri ile parlamento arasında diyalog ve işbirliği geliştirme amacıyla kurulan TKMM Iğdır Forumu'nun şubat Ayı toplantısında sigara uyuşturucu ve bağımlılık maddeleri kullanımı ele alındı.
    Toplantının açılış konuşmasını yapan Iğdır TKMM forumu girişimcisi Murat Akkuş, yeni katılımcılara kısaca TKMM’leri anlattı.  
   Toplantıda ilk olarak  yerel konuda “Iğdır’da Sigara, Uyuşturucu ve Bağımlılık Maddelerle mücadele” konusunu Sigara ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Dr. Mehmet Kum bir sunum yaptı. Eğitimle Kaliteli yaşama bilincinin altını çizen Dr. Kum özetle şunları söyledi: “ İlimizde uyuşturucu sigara bağımlısı sayısı her geçen gün artıyor. Sigara kullanma yaşı ilköğretim okullarının 4. sınıfına kadar inmiştir. Aileler bu tehlikenin farkında değil. Yaşları gereği her türlü yönlendirmeye açık olan çocukların ve gençlerin olumsuz etkilerinden korumaya çalışmak; yalnızca hekimlerin, hukukçuların, Güvenlik güçlerinin, Uyuşturucuyla Mücadele Alt ve Üst Kurulları’nın değil tüm vatandaşların görevi olmalıdır” dedi.
    Daha sonra söz alan katılımcılar “Iğdır’da sigara, uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeleri kullanan gençlerin rehabilite edilmeleri gerektiğini belirttiler. Ayrıca Iğdır’daki terk edilmiş binalarda, parklarda tiner ve balli koklayan gençlerin aileleri uyarılmalı. Olmasa tedavi ve rehabiliteleri için ilgili kurumlar sorumluluklarını yerine getirmeliler denildi. Yanı sıra aile planlamasına değinilerek parçalanmış ailelerde çocukların başıboş kaldığı ve suça meyilli potansiyel tehlike olarak sokaklarda dolaşan gençlerin yaratacağı olumsuzluklara engel olmak için şimdiden bir şeyler yapılmalıdır. Bu illetlerle mücadele için güvenlik güçlerine yardımcı olunmalı, bu tür madde bağımlılarını korumak ve kollamak bunlara yapılan en büyük kötülük olacaktır. Ailelerde madde bağımlısı çocukları gizlememeli tedavileri için gerekeni yapmalı, çocukları izlemeli arkadaş çevrelerine ve harçlıklarını vermede aşırı rakamlardan kaçınılmalıdır.” Şeklinde görüş belirttiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.