EMNİYET TEŞKİLATINA KIRIMİNAL PROFİL OLUŞTURMA TEKNİKLERİ KONFERANSI VERİLDİ

Tarih : 2010-02-10 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır Emniyet müdürlüğü tarafından Emniyet teşkilatı ile Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti Emniyet mensuplarına kırıminal profil oluşturma teknikleri konusunda konferans verildi.

     Kültür sarayında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana bilim dalı  öğretim görevlisi Prof. Dr. Gökhan Oral tarafından verilen konferansa Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın,  Nahcıvan özerk Cumhuriyeti Polis Albay Hikmet Aliyev, Polis Albay Azat Memmedov, Yüzbaşı Rafik Hüseyinov, protokol üyeleri Kars, Ağrı,Van ve Erzurum Emniyet Müdürlüklerine bağlı amirler ve polisler katıldı.
     İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi  Adli Tıp Ana bilim dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Gökhan Oral, ” son yıllarda suç ve suçlu profilini adli bilimler alanında önem kazanması ile ilgili sunum gerçekleştirdi.
    İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana bilim dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Gökhan Oral, Son yıllarda suç ve suçlu profilini adli bilimler alanında  işlenen cinayetler Hadisenin neden başladığını, Saldırganın davranışının hukuk sistemindeki yeri, Cinayeti işleyenin bir şizofren  diye algılanması yada akıl hastası olduğu düşünülür.
    Cinayet işleyen bir insan karısını öldürmüş peki bu 30 yıldır karısıyla yaşıyor bu şizofrense neden 30 yıl önce öldürmedi yoksa akıl hastasımı Yapısal analiz, Süreç analiz olarak iki bölümde alabiliriz. Küçükken ailesinden kaynaklanan bir durum olabilir anne baba ilgisizliği anne ve baba ayrı ise aile içi şiddet varsa bu konulara dayalı olarak araştırma yapabiliriz.
    Şizofreni hastaları dünyayı değişik algılar. Normalde çevrede varolan uyaranlar dışında olmayan sesler, hayaller, garip kokularla dış dünya karışık ve anlaşılmazdır. Bu ortamda hastalarda anksiyete artışı, heyecan ve korku sıktır. Bu duygularla genelde normal olmayan davranışlar sergilerler. Şizofreninin ortaya çıkışı değişik şekillerde olabilir. Bazı hastalarda aniden ortaya çıkabileceği gibi çoğu hastada sinsice yavaş yavaş gelişir. Örneğin paranoid şizofrenide şüphecilikle ilgili belirtiler baskındır.
    Paranoid şizofrenlerde sık görülen temalardan bazıları şunlardır: kendisine kötülük yapmak isteyen kişiler veya güçler vardır, bununla ilgili sesler işitmektedir, bu nedenle evde perdeleri kapatıp oturmakta, yemek yerken zehirlenme riski olduğunu düşünerek yemeği kendi önünde hazırlatmakta veya kendi yaptığı yemeği yemektedir.
    Odasına dinleme cihazları yerleştirilmiştir, bu nedenle odasında temkinli konuşmaktadır, eşi kendisini aldatmaktadır, v.b. Basit şizofrenide ise toplumsal çekilme, içine kapanma, sosyal aktivitelerde azalma, kendine bakımın düşmesi gibi belirtiler dışında fazla bulgu olmayabilir.’dedi.Daha sonra program suç suç teşkil eden örnekler ile ilgili slayt gösterisiyle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası