BRANŞ ÖĞRETMENLERİNEYÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Tarih : 2010-02-12 / Kategori : Genel Haber

    Branş öğretmenlerine yönelik Ziya Gökalp ilköğretim okulunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın belirli tarihlerde açmış olduğu seminerlere katılmış olan öğretmenler ile ilköğretim müfettişleri tarafından il merkezinde görev yapan tüm öğretmenlere yeni müfredatın tanıtılmasına dönük seminer düzenlenmektedir. Matematik öğretmenlerine yönelik yapılan bilgilendirme toplantısına İl Valisi Saim Saffet Karahisarlı ve Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek de katıldı.
    Öğretmenlik mesleğinin kutsallığını belirten Vali Karahisarlı, Iğdır ilindeki eğitim kalitesinin artması için matematik öğretmenlerine büyük görev düştüğünü belirtti.
    Ayrıca matematik dersine yönelik olarak öğrencilerin olumsuz tutumlarının değiştirilmesine yönelik eğlenceli eğitsel matematik faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için matematik öğretmenlerinin kendi okullarında bu yönde etkinlikler yapmalarını istediğini, bu şekilde il geneli başarının artacağını söyledi ve bu konuda her türlü desteği vereceğini söyledi.
    Milli Eğitim Müdürü de bu faaliyetlerin öğretmenlerin eğitim hizmet kalitesine olumlu yansıyacağını belirterek matematik dersinin önemine değindi. Matematik öğretmenlerinden çok beklentisi olduğunu ve buradaki öğretmenlerin beklentileri karşılayacak kalitede olduğunu söyledi. İl genelindeki matematik başarısını arttırmaya yönelik gelen bütün fikirleri değerlendireceğini ve her türlü desteği vereceğini söyledi.
    Matematik öğretmenlerine yönelik olarak yapılan bu tanıtım seminerinde Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Uzmanı Abdulselam TALUK müfredata eklenen ve çıkarılan konuları, matematikte başarı sağlayan ülkelerdeki matematik öğretimini ve matematik öğretim tekniklerini katılan matematik öğretmenlerine aktardı. Mahmut AKYULTELİ de yeni müfredata uygulanabilecek öğretme yöntem ve teknikler konusunda bilgi verdi.
    Toplantı  sonunda programın değerlendirmesi için söz alan öğretmenler, yeni müfredatı bilmedikleri için çıkarılan bazı konuları  öğrencilere anlatmaya devam ettiklerini söylediler. Burada aktarılan bilgilerin kendileri için çok yararlı olduğunu ve mutlaka okullarında uygulayacaklarını söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.