46. KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI

Tarih : 2010-03-30 / Kategori : Genel Haber

    46. Kütüphane Haftası İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan törenle kutlandı.

     Kutlama Programına Vali V. Hacı Uzkuç,Tuzluca Kaymakamı Bahadır Güneş, Deftardar  Mehmet Durusoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, Halk Kütüphanesi Müdür V. Hüseyin Sevindik,  Öğretmenler öğrenciler katıldı.
     Açılış konuşmasını yapan Halk Kütüphanesi Müdürü V. Hüseyin Sevindik  ,”Bizde kütüphaneleri ve okumayı hayatımıza sokmak ve kütüphanelerden daha verimli yararlanılmasını sağlamak amacıyla, bu hafta içerisinde tanıtım amaçlı faaliyetler yapmaktayız.
    En büyük amacımız halk kütüphanesini sadece ders yapılan yerler olmaktan çıkararak, öğrenciler dışında toplumun diğer kesimlerini de kütüphaneye çekmektir. Yetişkinler ve çocuklar için iki okuma salonumuz vardır.
    Salon içinde evlere ödünç verme bölümü de mevcutur. Kütüphanemizin bir alt katında ise; İnternet Erişim Merkezi bulunmaktadır. Bu merkezde tüm halkımızın kullanımına açıktır. Diğer taraftan 300 ü'e yakın kitap sayısıyla Gezici kütüphane aracımız ile merkezden uzak yerleşim birimlerine ve okullara ulaşılmakladır.
Temel amacımız çocuklarımızın ve halkımızın iyi birer okuyucu olmasını sağlamaktır. Güler yüzlü hizmet anlayışıyla kütüphanelerin soğuk, sevimsiz yerler olmadığını gayreti içerisinde olmaya çalışmaktayız.”dedi.
     Daha sonra en çok kitap okuyan okuyuculara deniz bank’ın katkılarıyla hazırlanan ödülleri  Vali Vekili Hacı Uzkuç verdi. Halk Eğitim merkezi müzik dinletisi sunuldu. Etkinlik kütüphaneye yeni alınan kitap sergisi  ile sonuçlandı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.