SERBEST SANAYİ BÖLGESİ KURULMASI İÇİN TEKNİK HEYETLER İLİMİZE GELDİ

Tarih : 2010-04-09 / Kategori : Genel Haber

    Türkiye ile İran arasında son yıllarda gelişen ekonomik ilişkiler ve iki ülkenin Cumhurbaşkanlarının aldığı ekonomik işbirliğini artıralım kararından sonra başlatılan çalışmalar

sonucunda İran ile Türkiye arasında kurulmasına karar verilen serbest ortak sanayi bölgesi için iki ülkenin teknik heyetleri çalışmalar için ilimize geldi.
         İran'ın başkenti Tahran ‘dan ve Ankara'dan gelen teknik heyetteki ekipler onuruna Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı bir yemek verdi .
      Bike kebap salonunda verilen yemeğe Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı, Iğdır milletvekili Ali Güner, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük Sanatlar ve Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım ve heyeti ile İran İslam Cumhuriyeti  Serbest sanayi bölgelerinden sorumlu genel müdür danışmanı  İraj Movafagh ve heyeti Emniyet müdürü Mustafa Aydın,Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Aslan, İş Adamları katıldı.
        Yemekte konuşan Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı, “ilimize gelen her iki heyette teknik olarak Türkiye ve İran Nahcıvan sınırında serbest sanayi bölgesi için çalışma yapacaklar. Ardından da Ağrı, Van, Hakkari sınırlarında incelemelerde bulunarak Serbest sanayi bölgesinin nereye kurulması konusunda rapor hazırlayacaklar" dedi.
        Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük Sanatlar ve Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım’da "Her iki ülkenin Cumhurbaşkanlarının almış oldukları ekonomiyi geliştirme kararının ardından başlatılan çalışma çerçevesinde İran ile Türkiye sınır illeri arasında serbest sanayi bölgesi kurulması için inceleme yapacağız.Ticaret hacmini artırmak yeni sınır kapılarının açılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

  İran İslam Cumhuriyeti Serbest sanayi bölgelerinden sorumlu genel müdür danışmanı ve heyet başkanı İraj Movafagh’da “Iğdır'da bulunmaktan çok mutluyum. Bu toplantı Tahran'da yapılan toplantının devamıdır. O toplantıda iyi sonuçlar alındı.Bu konuda İranlı uzmanlar güzel bir çalışma yaparak sanayi bölgesi oluşturulmasına destek veriyor. Daha olumlu sonuçlar için çalışıyoruz. İki ülke arasında ticareti artırmak bölge güvenliğine de katkı sağlayacaktır. İki ülkenin halkının refah düzeyi artacaktır" dedi.
            Ak parti Iğdır milletvekili Ali Güner'de “İran ile iyi ilişkilerimiz var bazı güçler bu ilişkileri yıllarca bozmak için uğraşmışlardır. Fakat Allahı, kıblesi bir olan İranlı kardeşlerimizle her türlü engellemeye rağmen ticaretimizi dostluğumuzu geliştireceğiz.İran İle Iğdır arasında sınır kapısı en kısa sürede açılacaktır. Şimdi isteğimiz serbest sanayi bölgesinin Iğdır'da kurulmasıdır kurulduğunda İran Türkiye ve Nahcıvan halkı faydalanacaktır." şeklinde konuştu.
    Heyetler bugün Türkiye, İran, Nahcıvan sınırında teknik incelemelerde bulundular.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.