SERBEST SANAYİ BÖLGESİ KURULMASI İÇİN İLİMİZE GELEN TEKNİK HEYETLER AYRILARAK AĞRI İLİNE GİTTİLER

Tarih : 2010-04-10 / Kategori : Genel Haber

Türkiye ile İran arasında son yıllarda gelişen ekonomik ilişkiler ve iki ülkenin Cumhurbaşkanlarının aldığı ekonomik işbirliğini artıralım kararından sonra başlatılan çalışmalar sonucunda İran ile Türkiye arasında kurulmasına karar verilen serbest ortak sanayi bölgesi için iki ülkenin teknik heyetleri İran, Nahcıvan ve Türkiye sınırında incelemelerde bulunduktan sonra Iğdır’dan ayrılarak Ağrı ilinde incelemelerde bulunmak üzere ilimizden ayrıldılar.
    

İran'ın başkenti Tahran ‘dan ve Ankara'dan gelen teknik heyetteki ekipler Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı ile birlikte Boralan sınır  noktasında ve Dilucu sınır kapısında  teknik inceleme yaptıktan sonra  yemekte bir araya geldiler. Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, iran ve Ankara’dan gelen heyet başkanlarına çeşitli hediyeler vererek Iğdır için yaptıkları çalışma için teşekkür etti.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük Sanatlar ve Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, “Her iki ülkenin sınırında incelemelerde bulunduk gereken notları aldık, Iğdır güzel bir yer olumlu intibalarımız oldu. En son kararı iki ülkenin en üst makamı verecektir. Ağrı, Van  ve Hakkari ilinde yapacağımız incelemelerden sonra raporları ilgili makamlara sunacağız” dedi.
İran İslam Cumhuriyeti  Serbest sanayi bölgelerinden sorumlu genel müdür danışmanı  İraj Movafagh ise, “Boralan ve Dilucu sınır kapılarında incelemelerde bulunduk. İlk değerlendirme açısından konuyu ele alırsak bu yerler hakkında olumlu düşüncelere sahip olduk. Kesin değerlendirmeyi yapmak için diğer illeride gördükten sonra karar vereceğiz. Oralarla kıyaslayacağız.Seçilecek yer her iki ülkeye hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
Heyetler sabahleyin ilimizden ayrılarak  Ağrı/Doğubayazıt Gürbulak sınır kapısında  incelemelerde bulunmak üzere Ağrı iline gittiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.