IĞDIR MİLLETVEKİLİ ALİ GÜNER VE VALİNİN GİRİŞİMLERİ İLE 9.5 YILLIK KAN DAVASI SONA ERDİ

Tarih : 2010-04-12 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır merkeze bağlı yeni mahallede 9 yıl önce bir tartışma ile başlayan ve bir kişinin ölümüne neden olan olaydan sonra başlayan kan davası sona erdi.

    Ak Parti Iğdır Milletvekili ali Güner ve Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı,Garnizon komutanı J.K Albay Ernail keleş'in araya girmesiyle 9 yıllık kan davası köyde tarafların barışmasıyla sona erdi.
    Yeni mahallede kan davalılara hitaben konuşma yapan Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı, Dargınlıklar kırgınlıklar iyi bir şey değildir. İnsan ufak tefek şeyler için kavga etmemelidir. Birlik beraberlik içinde olun Kan davası ile bir yere varılmaz. Çocuklarınızı okutun mühendis,doktor yapın sizlere hizmet etsin.Güzel işler yapalım.Bu kavgalarla bir yere varmak mümkün değil.Biri mezara diğeri cezaevine gidiyor yaralanıyor.En güzel şey barış içinde kardeşçe yaşamak "dedi.
     Bu tür kavgaların peygamberimizin çocukları Habil ve kabilden kaldığını vurgulayan Ak parti milletvekili Ali Güner'de şunları söyledi:"Bölgemizde maalesef bu tür kavgalar oluyorBiz güzel şeyler yapalım bu tür kavgaları ortadan kaldıralım. Sizler mutlu olursanız devletimizi yönetenlerde mutlu olur. Bunun için kan davasını bir kenara bırakalım kardeş olalım Kavgaları bırakalım. Ekmeğimizin peşinde olalım para kazanalım. Çocuklarımız okutalım. Eğitim şart eğitim olursa kavgada olmaz."     
     9 yıl önce  Mecit Akkan(35) ile kavga eden kaza sonucu ölümüne neden olan İsmet Kemal(34)de "Pişmanım kaza sonucu hayatını kayıp etti.Bende 5.5 yıl hapis yatıp çıktım İstanbul da yaşıyorum.Barış iyi oldu kan davası ortadan kalktı "dedi.
    Her iki tarafın akrabası olan ve davetlilere yemek veren Yusuf Aras'ta"Her ikisi de benim akrabam boş bir tarla yüzünden kavga ettiler kaza ile Mecit Akan hayatını kayıp etti. O günden beri kan davası var şimdi bitti. Mutluyum "dedi.
    Konuşmaların ardından okunan dua ile bir kan davası daha sona erdi.Bilindiği gibi 9 yıl önce boş bir tarla yeri yüzünden kavga çıkmış kaza ile Mecit Alkan kalbine saplanan bıcakla hayatını kayıp etmiş olayda 6 kişi yaralanmıştı.barışma toplantısına İl emniyet müdürü Mustafa Aydın da katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.