POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ OLAN 10 NİSAN BİR DİZİ ETKİNLİKLE KUTLANDI

Tarih : 2010-04-12 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Zübeyde hanım bulvarında çelenk sunumunun yapılmasıyla başlayan etkinlik Kültür merkezinde yapılan konferansla devam etti.

    Kültür sarayında ilk konuşmayı yapan İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Polis teşkilatının önemine değinerek “Iğdır Bölgede en huzurlu şehirdir ve böylede kalacaktır. Iğdır da görev yapan bütün arkadaşlarımız fedakarca Iğdır’ın huzuru için çalışmaktadır. Teşkilatımız, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Atatürk milliyetçiliği, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı hizmet bilinci ile halkımıza hizmet etmektedir. Türk Polisi, milli kültürüne, örf ve adetlerine bağlı, evrensel kültür değerlerini özümseyen, milli birlik, beraberlik ruhu ve iradesine sahip bir yapıdadır. Görevimizi yaparken halkımızın yardımına ve desteğine ihtiyacımız olduğunun bilincindeyiz ve halkımızın desteğini önemsemekteyiz.” dedi.
    Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı da Emniyet teşkilatımızın 165’inci kuruluş yıldönümünü kutluyorum Mehmetçiğimiz sınırda, Emniyet güçlerimiz şehirde vatandaşımızın can ve mal güvenliğini vatanımızın bütünlüğünü korumak için canla ve başla çalışmaktadır. Bu gün halkımızın huzuru için çalışan güvenlik güçlerine taş atılması düşündürücüdür. Bu taş atanlara unutmasın ki bir gün polisler onlara da lazım olacaktır. Bu nedenle içimizden çıkan emniyet teşkilatımıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
     Daha sonra kürsüye gelen Ankara üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mustafa Akkaya, Mali suçlar ve kara para haklama konusunda bir konuşma yaparak “Bu gün dünyada IMF kaynaklarına göre 1 yıl içinde aklanan para miktarı 1.5 trilyon dolardır. Bu aklama sürecinde paranın yüzde 15’i aracılara gitmektedir. Kara para haklayıcıları aklama işini bankalarla finans kuruluşları antika alma aracılığıyla yapıyorlar. Bu gün dünyada vergi cennetleri diye adlandırılan yerler vardır. Dürüst çalışanları tenzih ediyorum. Off-Shore bankalar aracılığıyla bu işler hallediliyor.” şeklinde konuştu.
     Bu gün maliye teşkilatının hayali ihracat konusunda çok iyi çalıştığını ifade eden Akkaya, “Eskiden hayali ihracat ve hayali şirketler vardı maliyenin iyi çalışması sonucunda şimdi kalmadı diyebiliriz.Yalnız bu gün terör örgütleri gelirlerini gayri meşru yoldan elde etmektedir. Bu konuda da yapılan çalışmalar neticesinde terör örgütlerinin finans kaynakları azaltılmaktadır. Bizde alman vergi usul kanunu uygulanmaktadır.  1982 yılında servet beyanı ortadan kaldırılmıştır. Vergi sisteminde nerden buldun sorusuna cevap aranmamaktadır. Fakat bir yerde kaçak varsa vergiciler bunu araştırabilmektedir“ şeklinde konuştu.
      Iğdır polis günü Kutlamasına İran’ın Maku şehri 2. derece hudut komutanı Albay Muhammet Ali Bahtiyarı, Nahcıvan Emniyet Müdürü Yarbay Hikmet Aliyev, İPA Belçika Brabant Başkanı Michel De Mülder, Almanya Luduuigsburg  Başkanı Hans Erb ve İş adamı Selim Demiröz, Murat Çevik, Iğdır Millet Vekili Ali Güner, Garnizon Komutanı J. K. Albay Ernail Keleş, Cumhuriyet Baş Savcısı Ali İşgören, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Hakkı Yılmaz, 5.inci Hudut Alay Komutanı kurmay albay Nevzat Taşdeler, Iğdır Baro Başkanı Mustafa Buluş ve davetliler katıldı.
    Kutlama sonunda Iğdır Gençlik ve spor müdürlüğüne bağlı Iğdır gençlik merkezi halk müziği topluluğu bir konser verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.