IĞDIR'DA ÇEMBER DARALIYOR MU?

Tarih : 2007-12-26 / Kategori : Genel Haber

 Esnaf siftahsız kepenk kapatıyorsa, çeki, senedi protesto oluyorsa, aldığı banka kredisini ödeyemiyorsa ülkede önemli sorun var demektir.
 Iğdır esnafı, tüccarı, köylüsü gerçekten zor durumda...
 Iğdır ekonomik olarak büyük sıkıntı içinde….
 Esnaf zorda, gözünü ay başı memurun alacağı maaşa dikmiş durumda. ..
 Yeşil kartlı olanların durumu iyi fena sayılmaz vakıftan yakacaklarını giyeceklerini harçlıklarını alıp geçinmeye çalışıyorlar.  
 

Çok çocuklu ailelerde çocuk parası alıyor. Zorda olsa evde çorba kaynıyor… Peki kimin durumu iyi derseniz onuda siz bulun şöyle her akşam restorantlarda kafayı çekenlerden başlayın her akşam bir yerlere takılıp eğlenenlere bakın   derim..
 Şoför esnafı ise sıkıntıda şoför esnafı dedikse öyle TIR'ı, otobüsü olanlar değil. Borçla minibüs alan, yolcu taşıyan şoförleri kasdediyorum. …
 Nahcıvan'a yolcu taşıyan şoförler 2 aydır zor durumda Nahcıvan'a girişleri sudan bahanelerle engellenmiş durumda. Ve 150 kişinin evinde yakında çorba kaynamayacak ve 1500 kişi bundan etkilenecek.
 Geçenlerde ufak bir direniş gösterisi yaptılar sonuç alınmadı. Kim bunu engelledi belli değil. Iğdır işte bu nedenlerden dolayı kıskaçta.. Ekonomik canlılık yok. Nahcıvan sınır kapısı artık işlevini yitirmiş durumda sadece yolcu girişleri yapılı yor.. Nahcıvan   tarafında da insanlar zor durumda köylerde dükkanlar kapatılmış. Halk şehirden alışveriş yapılmaya zorlanıyor.!  Orada da bir çıkmaz var.
 Bakalım  bu işlerin sonu ne olacak işler nereye varacak…!
 İnsanın aklına ister istemez şu soru geliyor. "Iğdır'da yaşamak zorlaşıyor mu?!.. Ekonomik çember daralıyor mu?
  S. Ünsal

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.