KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ YAPILDI

Tarih : 2010-04-15 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile “Hz. Peygamber ve Kuran” isimli panel düzenledi.

    Iğdır Kültür Merkezinde düzenlenen program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması  ile başlarken, Ulu Cami İmamı Kuran Kursu öğreticisi Musa Çelik’in okuduğu Kuranı Kerim tilavetiyle ve Tasavvuf Musikisi dinletisiyle devam etti.
    Yöneticiliğini  Iğdır İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu’nun yaptığı,  Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Baktır ve Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhakim Yüce’nin konuşmacı olarak katıldıkları panele vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
    Programın açılışını yapan Iğdır İl Müftü Vekili  Fatih Tavlaşoğlu; Vahyin indirilişinin 1400. yılı olmasının Müslümanlar açısından önemine değinirken, peygamberin ve Kuran’ın asla birbirinden ayrılamaz iki öğe olduğunun idrak edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
    İlk konuşmacı Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Baktır,  Kuran’ın peygamberimize gönderilesi ve gönderilmesinin anlamı çerçevesinde konuşmasının sürdürürken, Hz. Peygamber olmadan Kuranın anlaşılmasının mümkün olmadığını Allah’ın Peygamberi insanlığa bir lutuf olarak gönderdiğini Örnek bir aile ve toplum oluşturduğunu Cahiliye dönemini değiştirdiğini anlattı.
    Baktır;  “Bugün ülkemizin sıkıntıları var. Çözmek için ne yapmalıyız Peygamber çözümüne Kuran’a başvurmalıyız.Peygamberi anlamak için okumak lazım.İlmi bilmek lazım. Yeni bir toplum oluşturmak için  Hz. Muhammedin hayatını iyi bilmeliyiz ki uygulayalım.Peygamber Efendimiz(sav) bir beşerdir ama sıradan bir beşer değil, Onun hayatını hayatımıza örnek almalıyız. Efendimiz yetiştirdiği toplumu eğitimle yetiştirmiş. Yeni bir toplum oluşturmak için efendimizin hayatı incelenmeli. İlimsiz ne dünya ne ahret olur. Bu gün Kuranı kerime ne kadar önem veriyoruz, efendimize ne kadar önem veriyoruz bunları irdelemeli. ” dedi.
     Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhakim Yüce ise  Hazreti Peygamber ve İnsan konulu konuşmasında; “İnsan yaşantısında Peygamber Efendimiz (SAV) sünnetine sımsıkı sarılmalı ve onun yaşantısını kendisine rehber edinmeli.  Hiçbir şüphe ve tereddüt taşımadan temiz ve sağlam bir iman ile Allah'ın varlığı ve birliğine inanıp, Hz. Muhammed (sav)'in Allah'ın kulu ve elçisi olduğunu tasdik eden Müslüman; sorumluluklarını bilmeli ve hiç ihmal etmeden her ikisini de yerine getirmek için elinden gelen bütün çabayı göstermelidir “ şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.