YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI YAPILDI

Tarih : 2010-04-16 / Kategori : Genel Haber

      İlimizde Turizm Haftası Sebebiyle Besti Aydeniz Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Ve Kültür Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladıkları Yöresel Yemek Yarışması yapıldı.

      Kültür sarayında yapılan yarışmada konuşan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, “Iğdır kültürel zenginliği yanı sıra Iğdır’ımız yemekleriyle damaklarda tat bırakan bir ildir. Iğdır’ın birbirinden güzel leziz yemekleri vardır çeşitli yöresel yemeklerimizi yaşatmak sizlerin elindedir. Karahisarlı, Birincilere  beceriyle ileride ortak bir lokanta açabilirsiniz bizde sizlere destek olacağız bir iş yeri açmanız ve yöresel yemeklerimizi yaparak satmanız bizleri mutlu edecektir“ dedi. Karahisarlı, daha sonra Kültür sarayı konferans salonunda yapılan törende de yaptığı konuşmada şunları söyledi: ”Turizm bir ülke için bacasız fabrikadır. Iğdır Turizm bakımından Ağrı dağı yönünden şanslıdır. Buranın turizme açılması lazım bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Ülkemiz ve Iğdır’ımız turizmle kalkınabilir. Ağrı Dağı inanç turizmine diğer etkinliklere açılırsa Iğdır’ın kaderi değişebilir.”
      Iğdır  Üniversitesi  Öğretim görevlisi Arslantürk Akyıldız’da turizmin bir ülkenin kalkınmasındaki önemine değinerek, Iğdır’ın turizm bölgeleri maalesef yeterince tanıtılmıyor. En büyük turizm kaynağı Ağrı dağı olabilir Burada yapılacak olan inanç turizmi ile Iğdır’ın kaderi değişebilir. Iğdır’da tarihi kervansaray, Koç başlı mezar taşları, kümbetler gibi tarihi yerler vardır. Bunlar aktif hale getirilip turistlerin faydalanmasına sunulabilir“ dedi.
      Kültür Turizm İl Müdürü vekili Hüseyin Sevindik ‘de ”Geleneksel yöresel yemek yarışması yaptıklarını, 24 ev hanımı ve bir erkeğin katıldığı  yarışmada  birinci olana yarım, ikinci ve üçüncü olana da çeyrek altın vereceklerini” söyledi.
     Besti Aydeniz Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Aysel Şaban ‘da “yoğurt çorbası, sabah aşı, omaç aşı, etli kuru fasulye, şorfa, üzümlü pilav, ekşili pilav, mercimekli pilav,  etli yaprak sarma, Iğdır’ın yöresel köftesi taş köfte yemekleri arasından sunuş, renk, şekil, koku, süsleme, lezzet, pişkinlik kriterleri üzerinden ilk üçe girecek olan yemeklerin  seçimini  yaptıklarını“ söyledi.
     Etli yemek katagorisinde birinci Semra Kurtkan, Pilavlarda Merve Toymuş,  Çorbalar Katagorisinde Sakine Erikli dereceye girerek birinci oldular. Hediyeleri Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Zengin,  İl Valiliği Genel Sekreteri Ferhat Akkuş tarafından verildi.
     Besti Aydeniz Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi halk oyunlarını sundu. Daha sonra Müzik dinletisi yapıldı Iğdır belgeseli izlettirildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.