Kutlu Doğum Paneli'ne Bayanlar büyük ilgi gösterdi

Tarih : 2010-04-17 / Kategori : Genel Haber

İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamındaki faaliyetler devam ediyor.

Iğdır Kültür merkezinde bayanlara yönelik düzenlenen 'Kur'an ve Kadın ' konulu panel büyük ilgi gördü. Konuşmacı olarak İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu ve Iğdır İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Emine Öztürk, İl Müftülüğü Baharlı Kur’an Kursu Öğreticisi Bahar Karadaş’ın katıldığı panelde, Kur’an ve Kadın Hz. Peygambere Özlem Konulu slayt gösterileri sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an Kursu Öğreticisi Bahar Karadaş, Kur'an-ı Kerim okuması ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu yaptı. Müftü Vekili Tavlaşoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası'nda etkinliklerin İslam dünyası için örnek teşkil ettiğini söyledi. Tavlaşoğlu, konuşmasında, "Peygamber Efendimizi anmanın yanısıra anlamamız ve anlatmamız da gerekiyor. Dünyada Cenab-ı Allah'tan sonra en çok anılan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'dir. O'nu en iyi şekilde anlamamız ve yaşantısını hayatımıza tatbik etmemiz gerekiyor.
Kur'an-ı Kerim'i okumalı ve verdiği mesajı en iyi şekilde anlamak için gayret sarfetmeliyiz. Kur'an'a daha sıkı sarılmalıyız.               Kur'an-ı Kerim'i, mealini ve tefsirleri ile okumalıyız" dedi.
Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine bayanların daha büyük ilgi gösterdiğini hatırlatan Iğdır İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Öztürk konuşmasında, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), erkek-kadın arasında fark olmadığını, insanların eşit olduğunu bize öğretti. Peygamber Efendimiz, bu itibarla kadınlara daha fazla önem verdi" şeklinde konuştu. Tasavvuf Musikisi dinletisi ile devam eden programda  Kur’an Kursları arası bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Iğdır Kuran kursu öğreticilerinin oluşturduğu Salavat korosunun sunumuyla  son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.