Yöresel Yemek Yarışması Yapıldı

Tarih : 2010-04-17 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’ın Hakveyis mahallesinde, Turizm Haftası Dolayısıyla “ Anneler arasında Yöresel Yemek” Yarışması düzenledi.                       

Iğdır’ın Hakveyis mahallesi İlköğretim okulunda gerçekleştirilen yarışmaya yemek konusunda kendisine güvenen 10 kişi katıldı. Yarışmada birbirinden leziz Iğdır’a  özgü yöresel yemekler görücüye çıktı.
Hakveyis ilköğretim okulu bahçesinde hazırlanan stantlarda sergilenen birbirinden lezzetli yemekler öğretmenlerden oluşan  jüri tarafından tek tek tadıldı. Yarışma alanında bulunan çocuklar annelerine destek verdiler.
Üç kategoride gerçekleştirilen yarışmada,  Birinci  “Sabah Aşında “Kader Uzundere, İkinci,” Omaç Aşında “Handan Taşdemir, Perihan  Abalay Taş köfteyle üçüncü oldu.  Sakine Yeşil ve Fatma Taşdemir de mansiyon ödülü verildi. Ödüller Milli Eğitim Müdür vekili Abbas Öcal,  Teftiş kurulu başkanı Mustafa Çelikezen şube müdürleri Yüksel Gülaç, Çetin Örs, Cevdet Parlar, İzzet Akgün  tarafından verildi. Yarışmaya katılanlara davetliler tarafından çeşitli  hediyeler verildi.
Hakveyis Mahallesi ilköğretim Okulu Müdürü Cemil Taşkın, “Unutulmaya yüz tutan yemekleri ve el sanatlarını yeniden gündeme getirmekten mutlu olduklarını” söyledi. Daha sonra Turizm haftasıyla ilgili şiirler, Tiyatro gösterileri, Halk oyunları gösterileriyle son buldu.
Iğdır Milli Eğitim Müdür vekili Abbas Öcal’da ”Okullarımızda turizm haftası nedeniyle böyle bir etkinliğin yapılması güzel bir olay geleneksel yemeklerin Iğdır insanının damak tadının yaşatılması sevindiricidir. Bayanlarımız ve okul idaresi ve öğretmenleri kutluyorum” dedi. Yarışmaya katılan bayanlar Iğdır yöresine ait geleneksel yoğurt çorbası, sabah aşı, omaç aşı, üzümlü pilav, ekşili pilav, süzme pilav, Iğdır’ın yöresel köftesi taş köftesi ve yerli tavuktan yapılan bozbaş yemekleri ile yarıştılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.