Hudut Alayından Öğrencilere Destek

Tarih : 2007-12-27 / Kategori : Genel Haber

KARAKOYUNLU KAYMAKAMLIĞI VE 5. HUDUT ALAY KOMUTANLIĞI İŞBİRLİĞİ İLE ÖĞRENCİLERİMİZ HEM GİYDİRİLDİ HEMDE SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ
 Karakoyunlu İlçesi Kaymakamı A.Ferhat ÖZEN ve 5.Hudut Alay Komutanlığı 1. Hudut Tabur Komutanı Binbaşı Cengiz ŞAHİNGÖZ'ün giri şimleri ile Karakoyunlu ilçesine bağlı köy okullarında yaklaşık 100 öğrenci 5. Hudut Alay Komutanlığı tabipleri tarafından sağlık taramasından geçiril miştir.
.

Yapılan taramalar sonucunda Mürşitali Köyünde ikamet eden F. B. isimli öğrencide gelişim bozukluğu tespit edilmiş ve öğrencinin sağlık giderleri karşılanarak derhal Erzurum iline tedavi için gönderil miştir. Ayrıca diğer öğrencilerin de gerekli bütün muayeneleri yapılarak sağlıklı yaşam ve gelişim hususunda gerekli rehberlik eğitimi Iğdır 5. Hudut Alay Komutanlığı Uzman Tabiplerince sıcak bir ortamda yapılmıştır. Gezdikleri bütün köy okullarında yoğun bir ilgiyle karşılaşan Karakoyunlu Kaymakamı A. Ferhat ÖZEN ve Iğdır 1. Hudut Tabur Komutanı Binbaşı ŞAHİNGÖZ,  karşılaştıkları bu  sıcak ilgiye karşılık memnuniyetlerini dile getirerek öğrencilerin sorunlarını dinleyerek, onların gelecekle ilgili plan ve hayallerini paylaştılar.
 Karakoyunlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilen giyecek yardımları Köy okullarında bulunan fakir  ve yardıma muhtaç öğrencilere Karakoyunlu Kaymakamı A.Ferhat ÖZEN ve Iğdır 1. Hudut Tabur Komutanı Binbaşı ŞAHİNGÖZ tarafından dağıtılarak eğitime olan desteklerini bir kez daha tekrarlayarak, öğrencilerden derslerine daha sıkı sarılma sözü aldılar.
Karakoyunlu Kaymakamlığı ve 5.Hudut Alay Komutanlığı tarafından yapılan işbirliği sonucunda devletin sıcak eli en ücra köylere kadar uzanarak 500 öğrencimiz giydirilmiştir. Erkek öğrencilerimize Kaban, kışlık bot, pantolon  dağıtılmış, kız öğrencilerimize ise kaban, kışlık bot, etek ve çorap dağıtımı yapılmıştır. Aldıkları hediyelerle sevinen öğrencileri mizin bu sevinçlerine ortak olan Karakoyunlu Kaymakamlığı ve 5. Hudut Alay Komutanlığı perso neli öğrencileri öğlen yemeğinde Iğdır 5. Hudut Alay Komutanlığında mi safir ederek bu mutluluğu hep birlikte paylaşmışlardır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.