TUZLUCA'DA HALICILIK KURSLARINA BAŞARI İLE DEVAM EDİLİYOR

Tarih : 2007-12-28 / Kategori : Genel Haber

 İlimize bağlı Tuzluca ilçesinde açılan Halıcılık kursu büyük ilgi görüyor.
              Tuzluca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 3'ü ilçe merkezinde 1'i de Güllüce Mollakamer köyünde olmak üzere 4 usta öğretici denetimindeki 45 kursiyerin eğitim gördüğü kurslarda kursiyerler dokumuş oldukları halılara son ilmeklerini attılar. 
 

         Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada "Açılan halı kurslarında,  milli kalkınmayı destekleyici ve toplumsal projelerin başarıya ulaşması için eğitim öğretim etkinlikleri düzenlemek, milli kültür değerlerini korumak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak, yöresel özelliklere ve ihtiyaçlara göre eğitim, öğretim, üretim, istihdam ve pazarlamaya yönelik çalışmaların amaçlandığı gibi ev hanımlarının aile bütçelerine katkıda bulunmaları da hedef alınmıştır" denildi.
Finansman destekli şirket işbirliği ile açılan kurslardaki ilk halıların kesimini İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy yaptı. İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy kursiyerlerle sohbet ederek açılan bu kursları başarı ile bitiren kursiyerlere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Destekli Proje yapılarak iş yeri açabilecekleri konusunda söz verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.