9 ÖĞRETMEN İSPANYA'YA GİDECEK

Tarih : 2007-12-29 / Kategori : Genel Haber

 Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Birimi tarafından hazırlanan proje gereğince 9 öğretmen İspanya'ya gidecek.
       21 Gün süreli AB Ülkesinde Mesleki Eğitim Sisteminin Ve Staj Dönemlerinin İncelenmesi projesi kapsamında İspanya'nın Tenerif Adasına gidecek olan öğretmenler Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek başkanlığında Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'yı ziyaret ederek gezi ve proje ile ilgili bilgi verdiler.

Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, proje hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan 9 kişilik eğitmen ve yönetici ekibi 21 gün süre ile İspanya Ülkesinin Tenerif Bölgesinde okul öncesi eğitiminden üniversitedeki mesleki eğitime kadar birçok mesleki ve teknik alanda incelemeler yapacak bunun yanı sıra yeni bir ülke kültürü tanıma ve Türk Kültürünü de orada tanıtma imkanı bulacaktır." dedi.
 İlimiz Valisi S.Saffet Karahisarlı'da   "Güzel bir gezi olacağına inanıyorum AB ülkesini gezmek görmek orda bulunan her alandaki değişiklikleri bilmek gerek orada olupta ülkemiz de olmayanları da uygulamamız lazım. Aslında proje birim merkezi kuruyoruz. Bu merkez sayesinde çiftçilerimiz, öğrenci velilerimiz, AB ülkelerine gidip gezebilecek. Tecrübe kazanacaklar..Sizler iyi gözlem yapıp incelemelerde bulunmalısınız" dedi.
         1 Şubat'ta Iğdır'dan hareket edecek olan öğretmenlere Vali Karahisarlı, İspanya'daki yetkililere hediye olarak veril mek üzere Iğdır'ı tanıtan Karabağ halısı ve cam vazoları vereceğini belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.