19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI

Tarih : 2010-05-20 / Kategori : Genel Haber

ÖĞRENCİLERİ TAŞIYAN OTOBÜSÜ BİR GRUP TAŞLADI... İSTİKLAL MARŞI OKUNURKEN  BAZI İNSANLAR AYAĞA KALKMADI...

19 Mayıs Atatürk’ü anma ve gençlik ve spor bayramı ilimizde büyük bir coşku ile törenlerle kutlandı.
       İlk tören Belediye önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Şehir stadyumunda devam eden törende ise Vali Saim Saffet Karahisarlı, Garnizon ve jandarma  Alay Komutanı Kıdemli  Albay Ernail Keleş, Belediye Başkan vekili Ahmet Güven, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar. Burada Milli Eğitim Müdür vekili Abbas Öcal günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
       Öcal, yaptığı konuşmasında: "kurtuluş savaşı bu destanın adı, Mustafa Kemal Atatürk’ün  önderliğindeki Türkiye Büyük millet meclisi de bu destanı yaşatan milletin kalbidir. Atatürk'ün milli birlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek amacıyla çıktığı Anadolu yolculuğu, sönmek üzere olan umutları canlandırmış, yurttaşlarımızın ülkenin yazgısını değiştirmek için aynı ülküler etrafında kenetlenmesini sağlamıştır. Bağımsızlık ve özgürlük savaşımını fiilen başlatan 19 Mayıs, Türk Ulusu'nun uyanışının sembolüdür.Sevgi ve saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinmeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve beraberliğimize yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz" dedi.        
      Gençlik adına yapılan konuşmadan sonra günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.
 Tören geçişi yapıldı. Ardından kız ve erkek öğrencilerin hazırladığı gösteriler müzik eşliğinde sunuldu. Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi ve gençlik spor il müdürlüğü karete ekibi gösteri sundu. Ardından Tören final tablosunun yapılmasıyla sona erdi.
Bayramın dağılmasından sonra öğrencileri stadyumdan alarak şehir merkezine getiren Iğdırlı turizme ait iki otobüs bir gurup tarafından taşlanarak camları kırıldı. Taş atan gurup ara mahallelere dağılarak kaçtılar. Polis dört yol mevkiinde tedbir aldı.Bayramda istiklal marşı okunurken bazı seyircilerin ayağa kalkmadığı görüldü.Bayram kutlamasına Ak Parti Iğdır milletvekili Ali Güner, 5. Hudut Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Hasan Nevzat Taşdelen, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Zengin katıldı.
         Bu arada Atatürk caddesi belediye bahçesinde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulduktan sonra 13 Kasım 2007 de Gabar dağında şehit olan Komando er Erdem Yüce'nin babası Muhsin  Yüce’ye devlet övünç madalyası ve övünç beratı  Vali S.Saffet Karahisarlı tarafından verildi. Devlet Övünç madalyasını Şehit babasına verirken çok duygulanan vali Karahisarlı, ağlamamak için kendisini zor tutarak şunlar söyledi: “Bu ülkede çok az insanın sahip olabileceği devlet övünç madalyasını şehidimizin babasına takdim ediyorum. Bu, bir insanın sahip olabileceği en şerefli madalyadır. Ne mutlu ki bu gururu size şehidimiz yaşatıyor. Bu ülkeyi bölmek, bu devleti parçalamak isteyenler şunu bilsinler ki, Şehit Mesut Yüce bu aziz vatanın bütünlüğü için verilen ne ilk ne de son şehidimizdir. Bu vatanı bölmek isteyenlerin kökü kuruyuncaya kadar mücadele devam edecektir.'' Şehit babası Muhsin Yüce’de, ” Vatan sağ olsun bu vatan hepimizin. Kader diyelim. Vatanımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, Devletimiz sağ olsun” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.