GELECEĞİN BAYAN BOKSÖRLERİ YETİŞİYOR

Tarih : 2010-05-24 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır gençlik ve spor müdürlüğü  tarafından açılan boks kursları büyük ilgi görüyor. 

İskender Iğdır Kapalı Spor Salonu’ndaki boks derslerini milli sporcu Ağacan Tabaru ve Taner Demirci veriyor.
    7- 18 yaş grubundaki kız ve erkek öğrenciler hafta sonları ve hafta içi akşam saatlerinde ders görüyor.
    Bayan boksörlere boks dersleri veren milli sporcu Taner Demirci, boksun iki kişinin belirli kurallar içinde yumruklarıyla dövüşerek yaptığı bir spor dalı olduğunu kaydetti.
    Boksun bir savunma sporu olduğunu belirten Demirci, Iğdır’da  bayanlar arasında 5 yıldır boks sporu büyük ilgi görüyor. Yetiştirdiğimiz bayan boksörler, Türkiye ve Avrupa şampiyonasına katılarak birinci, ikinci, üçüncü olarak madalya almışlardır. İlk zamanlar bayanlar boks yapar mı ? Boks vahşet sporudur diyenler vardı fakat biz bunları aştık. Boksun erkek sporu olmadığını bayan sporu olduğunu ispatladık. İlk başta  kız çocuklarını göndermiyorlardı. Fakat şimdi derece yapıp şampiyonlar çıkarınca  boksa ilgi arttı “dedi.
     Kısıtlı imkanlarla dünya şampiyonları yetiştiriyoruz diyen  Demirci;  "Verdiğimiz boks derslerinde öğrenciler kendilerini nasıl savunacaklarını, yumruklardan nasıl korunacaklarını öğreniyorlar. Ayrıca öğrencilerimize vuruş tekniklerini, vücudu kullanmayı, sağlıklı beslenmeyi de öğretiyoruz. Amacımız, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onlara toplum içinde nasıl hareket edeceklerini öğretmek ve sosyalleşmelerine katkıda bulunmaktır. Öğrencilerimize özgüven kazandırmak istiyoruz. Boks sporu adam dövmek için değil, gerektiğinde kendini savunmak için öğrenilmeli" diye konuştu.
    Iğdır’da 3 yıldır boks sporu yapan Nehir Kaya, “3 yıldır boks yapıyorum. Çeşitli derecelerim var. 70 kiloda Türkiye şampiyonasında birincilik ve üçüncülüğüm var. Hedefim dünya şampiyonluğu“ dedi.
    81 kiloda Türkiye ikinciliği ve birinciliği olan Yağmur Kanyar’da “Bosk sporunu seviyorum tesadüfen başladım ve milli formayı giydim. Daha güzel dereceler yapacağım” dedi.
    Tuğba, Gizem  ve Nurdilhan Tokuş kardeşler ise” boks sporuna babalarının desteği ile başladıklarını bu sporu sevdiklerini belirterek hedefimiz milli formayı giyerek Avrupa ve dünya şampiyonu olmak. Şimdiden bazı derecelerimiz var.” dediler.
     Iğdır Gençlik ve spor il müdürü Metin Özen’de “ Iğdır’ı spor şehri yapmak istiyoruz bunun için çalışmamız sürüyor. Her dalda kurslarımız var boks ta bunlardan biri özellikle bayan sporcularımız her yarışmada derece yapıyor. Bu sene milli takım kampına 4 bayan sporcumuz çağrıldı.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.