IĞDIR ÜNİVERSİTESİNDE 2. BAHAR ŞENLİĞİ BAŞLADI

Tarih : 2010-05-27 / Kategori : Genel Haber

      Iğdır Üniversitesi geleneksel 2. Bahar Şenlikleri başladı.


              Kültür sarayında yapılan şenliklerin ilk gününde konuşan    Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Hakkı Yılmaz, “Üniversite olarak bizim amacımız: Bilimsel araştırmalar yapmak. Geleceğe ışık tutmak. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi v e kültürel değerlerini taşıyan, toplum yararını kişisel çıkarının üstünde tutan, aile, ülke ve millet sevgisi ile dolu, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren, Hür ve bilimsel düşünce gücüne, geniş dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, Ülke kalkınmasına hizmete edebilecek mesleki bilgi ve becerilere sahip bireyler yetiştirmek, Siz değerli öğrencilerimizi sevgi ve hoşgörü ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürerek yarınlara hazırlanmasını sağlamaktır.
    Geleneksel hale gelen Bahar şenlikleri öğrenciler için üniversite yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır. Amacımız üniversitemize yakışır bir şenlik yapmaktır.” dedi.
       Şenlikler kapsamında yapılacak etkinliklerin, öğrenciler arasındaki kardeşliğin, dostluğun, birlik ve beraberliğin gerçekleşmesi için önemli bir fırsattır diyen rektör Yılmaz, şunları söyledi: ”Üniversite yaşamının ayrılmaz bir parçası olan bu etkinlikler öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacaktır.
    Bahar şenliğimizin üniversite ile şehir halkının bütünleşmesine katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. Bu yıl 2’cisi  düzenlenen bahar şenlikleri, 3 gün sürecek.”
         Daha sonra Koro eşliğinde müzik dinletisi sunuldu. Karslı aşıklar Sabri Yokuş, Bahattin Yıldızoğlu karşılıklı sözler ile atıştılar.Şenlik Halk oyunu gösterisiyle son buldu.
            Programa Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Hakkı Yılmaz, Rektör yardımcıları, Ak parti il başkanı ve Baro Başkanı Mustafa Buluş, Kurum Müdürleri, Öğretim görevlileri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.