METEF FUARI AÇILDI

Tarih : 2010-05-27 / Kategori : Genel Haber

  IĞDIR VALİSİ HÜSEYİN ÇAPKIN İLK AÇILIŞINI YAPTI.      İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) hizmete açıldı.


          Kültür merkezi  salonlarında gerçekleşen fuarın açılışında konuşan Iğdır Valisi Hüseyin Çapkın, “bu ilk açılışım. Çok mutluyum çok çalışıp çok kazanmak zorundayız. Çok çalışmak ülkemiz için kendimiz için çok önemli. Her alanda çalışan insanlarımız görevlerini tam yapmalıdır.Üretirken üretilen işin eğitimini almak, kaliteli ürünler elde etmek ve pazar bulmak çok önemlidir.Bu tür çalışmalar üretime katkı sağlamaktadır. İyi ürünler üretelim.Dış pazarlara açılalım." dedi.
      Fuarı gezip ayrılırken gazetecilerin “İlk açılışınızı yaptınız neler hissediyorsunuz” sorusuna Iğdır Valisi Hüseyin Çapkın “çok mutluyum. Bu tür büyük uğraşlar sonucu elde edilen ürünlerin Pazar bulunması durumunda ailelere iyi bir gelir olacaktır dedi.                                                                                           Çapkın "Mesleki eğitim edinme ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz yeteri kadar kursalar açmıştır.  Temennimiz bu çalışmaların başka illere de satılabilecek geniş bir pazara ulaşmasını sağlayabilmek,  bu tür çalışmalar dar bir çerçevede kalmamalı, insanlar yaptığı çalışmaların karşılığını daha fazlası ile almalı. Çalışırken işinizin en iyisini yapmak çok önemli, işinizi bilinçli yapmak çok önemli, bunların hepsi üretimde kaliteyi arttırır. Üretirken yaptığın işin eğitimini almış olmak üretimi daha anlamlı hale getirir. Ülkemizin, ailemizin kalkınması için üretelim" şeklinde konuştu.
 Milli Eğitim müdür vekili Abbas Öcal'da "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim veren kurumlar arasında düzenlenen (METEF) 'in hedefi ile ilgili bilgiler verdi.
      Müdür Öcal, "Mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeler ile bu eğitimin ulaştığı noktayı gösteren öğretmen ve öğrenci ürünlerini sergilemek, bakanlığa bağlı örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim veren kurumlar arasında bilgi alışverişi ile sürekli bir işbirliği sağlamak istiyoruz. Fuarcılık artık dünya ülkelerinde bir ticari meta haline geldi. Bugün gelişmiş ülkeler fuarcılığa çok önem vermektedir. Ticari anlamda başarı sağlamak için artık fuarlar pazar haline geliyor.. Bu proje sayesinde meslek liseleri yeniden hayat buldu. Ulu Önderin dediği gibi "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur. Bu fuarda sanatımıza ne kadar önem verdiğimizi de göreceğiz. Halk eğitim merkezlerinde sosyal ve kültürel 251 kurs 4962 kursiyer, meslek teknik kurslarında 139 kurs, 3289 kursiyer ve işkur  işbirliği ile 39 kurs  733 kursiyer katılmışlardır. " dedi.
      Melekli Çok programlı lise halk oyunları ekibi gösteri sundu.
       Ardından serginin açılışına geçildi, sergi açılışını Vali Hüseyin Çapkın, eşi Nurten Çapkın ve Milli Eğitim Müdürü Abbas Öcal  yaptılar.
           Vali Çapkın, okulların stantlarını tek tek gezdi. Aralık halk eğitim merkezinin hazırladığı bayrak tablosu, Tuzluca halk eğitim merkezinin  Tuz Mağaralarından elde edilen tuzlardan yapılan Iğdır'ın al alması ve kaysısı şeklindeki gece lambalarını  Vali Çapkın'a hediye ettiler.
         Fuar 3 gün açık kalacak. Açılışa İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve eşi, daire müdürleri, Karakoyunlu Kaymakamı Alper Çığ da katıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.