GADİRİ HUM BAYRAMI NEDENİYLE KONFERANS VERİLDİ

Tarih : 2007-12-31 / Kategori : Genel Haber

GÜN IŞIĞI DERNEĞİ BAŞKANI SERDAR ARAT "BİZLER CAFERİ MEZHEBİNDENİZ DEVLETİMİZE BAĞLI TÜRK VATANDAŞLARIYIZ" DEDİ
İRAN'DAN DAVET EDİLEN DİNİ HOCA HÖCCETÜL İSLAM VEL MÜSLÜMİN (DOÇENT) MUSTAFA BİNABİ "PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. ALİ'Yİ VARİS GÖSTERMİŞTİ" DEDİ.
 Iğdır da yaşa yan  Caferi mezhebine bağlı vatandaşlar Gadiri  Hum bayramı nedeniyle Bahu düğün salonunda bir araya geldiler.
Iğdır Ehl-i Beyt Alimler derneği ve Gün Işığı derneğinin ortaklaşa olarak düzenlediği toplantı Kuranı Kerim okunarak başladı.


Gün Işığı Derneği Başkanı Serdar Arat, "Bizler İslam mezheplerinden Şia inancına bağlı Caferi mezhebindeniz. Türkiye cumhuriyetinin asıl unsurunu oluşturan Türküz.  Ve devletimize bağlılığımızı geçmişte gösterdiğimiz gibi gelecekte de   sorumluluklarımızın hak ve ödevlerimizin bilinci içindeyiz. Devletimize olan bağlılığımızı geçmişte Çanakkale savaşında,   1. dünya savaşında ispat etmişiz. Bizim vatanperverliğimiz sorgulanamaz hak ve sorumluluğumuzun bi lincindeyiz. Türkiye cumhuriyeti bir kültür mozaiğidir. Herkes inancı doğrultusunda   hür olarak yaşar. Bizde inancımızı hür olarak yaşıyoruz. Diyanette yapılan yasal düzenlemelerde fikrimiz alınmıyor. Türkiye     cumhuriyeti tüm inançların hür olarak yaşandığı bir ülkedir. Diyanet işlerinin yeniden yapılandırılmasında veya yeni anayasada inanç ve hak özgürlükleri noktasında toplum gerçeklerinin ve hassasiyetlerinin dikkate alınacağını umuyoruz. Türk Silahlı kuvvetleri ne ve emniyetimize  bu kış mevsiminde zor görevlerinden dolayı Allahtan yardım diliyo ruz." dedi.
Iğdır Ehl-i Beyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder'de günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı.
 İran'ın Tebriz Şehrinden davet edilen Dini hoca Türkiye'de ki anlamı ile doçent olan             dini hocası Mustafa Binabi "Bu güzel toplantıda sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyum. Bütün müslümanların bayramı mubarek olsun. Kuranı Kerimin 67 ayetinde der ki, "biz sizlere elbise gönderdik sizi örtsün diye. Bu elbise nin en güzeli takvalı olanıdır. Yani Allahın, peygamberin emirlerini yerine getirenlerin  giydiği elbisedir. Takvalı elbiseyi giyen helal ile haramı birbirinden ayırandır. İslamiyeti gerçek manada yaşayandır. Takvalı olmak ayrıcalıktır. Buna da Allahın emirlerini yerine getirenler sahip olur. Hz. Ali'yi seven Allahın emrine uyandır. Yakınlarınızın mezarını ziyaret edin onlara ihsan ve dualar edin çünkü onlar sizleri  Allah, Peygamber ve Ehlibeyit sevgisi ile büyütmüşlerdir." şeklinde konuştu.
 Gadir Hum bayramı bütün müslümanların Ehlibeyt dostlarının bayramıdır diyen Mustafa Binabi, Gadir Hum'un   ne olduğunu ne manaya geldiğine değinerek şunları söyledi: "Peygamber efendimiz hac dönüşünde kendinden sonra varis olarak Hz.Ali'yi göstermiştir. ve Gadir humda toplanan binlerce insana size iki adet emanet bırakıyorum birisi Kuran'ı Kerim dir diyeride Ehlibeytim dir onlara sahip çıkınız.
     Bugün Gadir hum bayramıdır yani  Hz. Ali'nin peygamber efendimiz kendisinden sonra varisçi olarak gösterdiği gündür. Bugün müslümanların çektiği sıkıntıların nedeni Gadir Hum'un ne olduğunu bilmemeleridir. Hz.Ali sevdalıları Lübnan da İsrail'e gereken dersi vermişlerdir. Burada bu aslanlar  yokluk içinde mucizeler yarattılar. İsrail hala kendine gelemedi. Biz müslümanlar birlik olsak  İslamın ve Kuranı kerimin önünde kimse duramaz. Baş edemez. Sünni kardeşlerimizle hiçbir ayrılığımız yoktur. Allahımız, kitabımız, peygamberimiz, kıblemiz birdir. Küfrün karşısında birlik olmalıyız.     Beraberliğimizi korumalıyız. Bugün İslam kardeşliğinin günüdür. Bir olma günüdür. Bölünme Küfrün karşısında zayıflık getirir. Bütün müslümanlar kardeştir. Bugün hükümetleri miz devletle rimiz bir birine yakındır dosttur. Fikirleri birdir. Bugün Amerikada en çok satan kitap Kuranı Kerimdir. Allah bizleri Kuranı kerim yolundan birlik beraberlikten kardeşlikten ayırmasın İslam düşmanlarınada lanet etsin"
    Daha sonra Hz.Ali'yi anlatan ilahiler okundu bazı kişilerin ağladığı görüldü.  Toplantıya Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras da katıldı. Konferans sonudan Mustafa Binabi'ye bir plaket verildi.
  Salonu dolduran bayanlı erkekli 1300 civarında Iğdır'lı sessizce programda sonra dağıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.