IĞDIR ASILSIZ ERMENİ İDDİALARIYLA MÜCADELE DERNEĞİ (ASİM-DER ) KATLİAM ÇADIRI KURDU

Tarih : 2010-05-28 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği, (ASİM-DER)ve bazı sivil toplum örgütlerinin katılımı ile "Katiler Yargılansın" sloganıyla Zübeyde Hanım bulvarında  katliam çadırı kuruldu..

    Çadırın açılışında konuşan  ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey, " Osmanlı arşiv belgelerinden ve olayları bizzat yaşamış olan canlı tanıklardan alınan bilgilerde Iğdır'ın Tuzluca İlçesine bağlı Tavusgün yani Gedikli Köyünde Ermenilerin yaklaşık 150 Civarında Müslüman'ı Katlettikleri tespit edilmiştir. Ermenilerin Köy Halkını topluca doldurdukları ev Kelbayı Celil’in evidir. Bu evde Osmanlı Arşivlerine göre topluca katledilenlerin sayısı 150'dir. Evde topladıkları silahsız insanları acımadan süngü ve kılıçlarla katliam yapmışlardır.Iğdır'ın Tuzluca İlçesine bağlı Gedikli/Tavusgün Köyü toplu mezar kazısı 27 Mayıs 2003 tarihinde Türk ve Yabancı Bilim adamı ve basın mensupları önünde gerçekleştirildi. O Şehitlerimizi buradan tekrar rahmetle anıvoruz. Bu acılarımız daha dinmemişken 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı Kasabasında Ermeniler tarafından 613 korumasız, silahsız Azerbaycan vatandaşı Çoluk Çocuk demeden Dünya'nın gözü önünde belkide ilk ve son kez şahitlik ettiği, bildiğimiz en vahşi hayvanın bile yapmayacağı vahşilikte katledilmiştir. Bu gün burada gece yakacağımız mumlar bu vahşi bir hayvanın bile yapmayacağı vahşiliği gösteren katliamın sorumlularının karanlıkta kalmamaları ve ışığa çıkartılmasında bir nevide olsa faydası olacağını dileriz. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkısyan ve Koçaryan'ın ellerine bulaşan masum Hocalı çocuklarının kanının hesabını vermelidirler.” dedi.
    Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkan yardımcısı Zeki Tümay’da Karabağ’da Hocalı’da şehit olanların ruhu için dua etti.
    Açılan çadır’da Hocalı katliamını anlatan fotoğraflar, kitaplar yer alırken Tuzluca ilçesine bağlı Gedikli köyündeki Ermeniler tarafından şehit edilen Türklere ait toplu mezar açılışının fotoğrafları da yer alıyor.
Açılışa katılan Azerbaycan’ın Kars Başkonsolos vekili Rafik  Rüstemoğlu, ”Büyük Ermenistan devleti hayali içinde olan Ermeniler 1915-1918 yılında yaptıkları Türk soykırımının bir benzerini 1992 yılında Azerbaycan’da uygulamıştır. Hocalı da masum sivil vatandaşları öldürmüştür. Hem de 20. asırda Ermeniler bunu yaparken arkalarına bazı güçleri alarak gerçekleştirmişlerdir. Arka planında ise Türk milletine karşı duymuş oldukları kin ve nefret vardır.” şeklinde konuştu.
   Karakoyunlu ilçesi Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş’ta “Ermeniler Hocalı’da, Dağlık Karabağ’da Azeri Türk katliamı yapmıştır. Ermenileri kınıyoruz. Ermenistan’la sınır ilçe halkı olarak Ermeniler işgal ettiği topraklardan çıkmadıkça, Türkiye sınırlarını tanımadıkça, toprak taleplerinden vaz geçmedikçe Alican sınır kapısının açılmasını istemiyoruz” dedi.
   İki gün açık kalacak olan Katliam çadırındaki etkinlik akşam mum yakılması ve slayt gösterisi ile devam edecek..

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.