EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN TATBİKAT

Tarih : 2010-05-29 / Kategori : Genel Haber

    Önlemek tedavi etmekten iyidir prensibiyle hareket ederek 7/24 saat canla başla çalışan Emniyet Teşkilatımız buna rağmen olabilecek

her türlü Asayişe Müessir ve halkın huzur ve sükunetini devamlı bozacak eylem ve davranışlara karşı personelini devamlı hizmet içi eğitime tabi tutmaktadır. Bunun yanında vermiş olduğu vermiş olduğu bu eğitim faaliyetlerini pekiştirmek amacıyla tatbiki uygulamalar yapmaktadır.
    Bu tatbikatlardan birisini Iğdır Emniyet müdürlüğümüz 18.05.2010 günü yapmıştır. İlimiz Cumhuriyet Caddesinde bulunan kuyumcu” da  silahlı soygun yapıldığı ve soygunu yapan kişilerin araçla kaçtığı ihbarı yapılması üzerine, olay yerine İl Emniyet Müdürü tarafından sevk edilen Polis ekipleri sanki olay yaşanmış gibi, ciddiyetle hareket ederek öncelikle vatandaşın can güvenliğini sağlayarak, olay yerinde bulunan delilleri muhafaza etmiş, diğer Polis devriye ekipleri de olası kaçış noktalarını tutarak tedbirlerini almıştırlar. Senaryo gereği olayı gerçekleştirerek araçla kaçan silahlı kişiler Polis ekipleri tarafından Evrenpaşa caddesi üzerinde malzemelerle birlikte yakalanmışlardır. Kısa sürede yakalanması üzerine İl Emniyet Müdürü tarafından teşekkür edilerek tatbikata son verilmiştir.
    Her an göreve hazır olduğunu gösteren polis teşkilatımız, olayı ilk gördüğünde gerçek zanneden fakat sonradan senaryo olduğunu anlayınca şaşıran halkımız tarafından alkışlanarak takdir edilmiştir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.