DÜNYA AZERBAYCANLILAR DAYANIŞMA GÜNÜ

Tarih : 2008-01-01 / Kategori : Genel Haber

  Iğdır Azerbaycan evi Derneği Başkanı Veli Tabaru, 31 Aralık dünya Azerbaycanlılar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Tabaru  yaptığı yazılı açıklamada, 31 Aralık dünya Azerbaycan'lılarının ve Türk dünyasının  dayanışma günüdür. Azerbaycan halkının milli lideri Haydar Aliyev 16 yıl önce 31 Aralık'ı Dünya Azerbaycan'lılarının Dayanışma Günü olarak ilan etti. Bu tarih Azerbaycan'ın önemli politik olaylarından birisidir." dedi.
      31 Aralık gününün Azerbaycan Türkleri'nin dil, fikir ve iş birliğine dayanan milli ve manevi bütünleşme arzusunun bir ifadesi olduğunu belirten Tabaru, "inşallah gelecekte Bu günü Karabağda da kutlarız. Dünyada yaşayan bütün Azerbaycanlılar, Azerbaycan devletinin bir ferdi olarak çalışmalı. Ermenilerin Azerbaycan'da yaptığı katliamları hür dünyaya anlatmalı, Ermeni yalanlarını çürütmeli" şeklinde konuştu.
      Tabaru mesajında şu görüşlere yer verdi: "31 Aralık Türkmençay anlaşmasıyla ikiye bölünen, Güney Azerbaycan ve Kuzey Azerbaycan arasında yer alan, Aras Çayının, iki tarafında da yaşayan halkın, sınırları yerle bir ederek, birbirine kavuştuğu gündür. Güney ve Kuzey Azerbaycan halkının birbirine kavuşma arzusunu ve umudlarını ifade eden  Dünya Azerbaycanlılarının, bir devlet, bir bayrak altında yaşama istekleri ve umutlarının var olduğunu ifade eden ve her gün bu istek ve umudun biraz daha arttığını ifade eden , Dünya Azerbaycanlılarının, dünyanın neresinde yaşadığına bağlı olmayarak, birbiriyle dayanışma içinde olduğu, birlikte örgütlendiği, birlikte eğlendiği, birlikte şarkılar söylediği, elele verip halay çektiği, birlikte mücadele ettiği gündür. Bu günde,  güne anlam veren, bütün arzularımız, umutlarımız gerçek olsun" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.