Iğdır'ın Yeni Valisi Belli Oldu

Tarih : 2010-05-29 / Kategori : Genel Haber

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinin uzatılması için Vali kadrosuna ataması yapılan Hüseyin Çapkın, Iğdır Valiliği'nden merkeze alındı.

    Iğdır Valiliğine ise Merkez Valisi Amir Çiçek atandı. Iğdır Valiliğinde yapılan görev değişikliğine ilişkin kararname Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 13 Mayıs yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Iğdır'a atanan ve 25 Mayıs'ta bu göreve başlayan Çapkın, bugün merkez valiliğine alındı. Çapkın'ın yerine de Merkez Valisi Amir Çiçek atandı.
    AMİR ÇİÇEK  ÖZGEÇMİŞİ
    Tokat İlinin Reşadiye İlçesi nüfusuna kayıtlı olup, ilköğrenimini Umurca Köyü ilkokulunda, ortaöğrenimini Sivas Pamukpınar İlköğretmen okulunda tamamlayarak 1976 yılında ilkokul öğretmeni olarak Tokat Merkez Akyurt Köyü İlkokulunda öğretmenliğe başlamıştır.
    Öğretmenlik yaparken bir taraftan da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Hukuk öğrenimini sürdürün ÇİÇEK, 1981 yılında mezun olmuştur. Sivas Adliyesinde avukatlık stajını tamamladıktan sonra 1983 yılında kaymakamlık mesleğine geçmiş ve sırasıyla Uşak Eşme, Bartın Kurcaşile, Niğde Çamardı, Tunceli Ovacık, Diyarbakır Ergani, Gümüşhane Kelkit, Afyon Dinar ve Ankara’nın Haymana İlçelerinde kaymakamlık yapmıştır.
    1996 yılında İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatında çalışmaya başlamış, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak 2003 yılına kadar çalışmıştır.Bu görevinin ardından İçişleri Bakanlığı APK Kurul Başkanlığına atanmıştır.2006 yılı Ocak ayında APK Kurul Başkanlıklarının kaldırılması nedeniyle yeni yapılanan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürütmekte iken 28 Eylül 2006 tarihinde Yozgat İline Vali olarak atanmıştır.1988 yılında mesleği ile ilgili konularda araştırma yapmak üzere 1 yıllığına ABD’ye gitmiştir.1958 Reşadiye Doğumlu olan Amir ÇİÇEK, yabancı dil olarak İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.