KURTULUŞ İLKÖĞRETİM OKULU ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİNDEN MEZUNİYET TÖRENİ

Tarih : 2010-05-31 / Kategori : Genel Haber

        Iğdır Kurtuluş  İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğrencileri tarafından  düzenlenen yıl sonu gösterisi öğretmen ve veliler tarafından ilgiyle izlendi.


            Ziya Gökalp ilköğretim okulu salonunda  düzenlenen Prog-
ramda konuşan Okul Müdürü Arif Işık  ” Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara en güzeli sunmak, en iyiyi öğretmek ve en iyi rehber olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yapılan araştırmalara göre, okulöncesi eğitim alan çocuklar ilkokulda okuma yazmayı, bu eğitimi almayan çocuklardan yüzde 100 daha hızlı öğrenmekte ve bu öğrenme hızı yaşam boyu sürmektedir. Öğrenmenin yüzde 80’i okuma yolu ile olduğundan, çocuğun kitapla erken yaşta tanışması onun öğrenme hızını çok etkilemektedir. Okulöncesi eğitim, özellikle 20. yüzyılın son çeyreğinde gelişmiş ülkelerde giderek daha fazla önem kazanmıştır. Ülkemizde de son yıllarda okul öncesi önemi aile ve kurumlarca kavranmış okul öncesine devam eden öğrenci sayılarında ciddi artışlar olmuştur. Bu etkinliği hazırlayan ana sınıfı öğretmenimize teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri ile çalışan ve bize bu güzel günü hazırlayan minik öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

            Ana sınıfı öğretmeni  Süheyla Gül Korkut tarafından hazırlanan etkinlikte minik öğrenciler birbirinden güzel oyunlarını sergilediler. Müzik eşliğinde çeşitli halk oyunları oynayan, okudukları şiirler ve marşlarla göz dolduran minikler, salonu dolduran misafirler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi mezuniyet balosunda rol alan minik öğrenciler, mezun olmanın keyfini yaşadılar  ve keplerini havaya attılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.