BDP'DEN BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ

Tarih : 2010-06-01 / Kategori : Genel Haber

    Milletvekili Pervin Buldan ve Van Milletvekili Özdal Üçer, Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk,  ilimiz  Karaca sokakta bulunan BDP  il başkanlığı önünde toplanarak kalabalıkla Hürriyet Caddesinden, Atatürk Caddesi Zübeyde hanım bulvarına kadar barış yürüyüşü yaptılar.

‘Barışın Muhatabı Öcalandır, Vahşet rejimi İnsanlığı asıyor’ gibi pankartlar taşıdılar.
    Zübeyde hanım bulvarında toplanan kalabalığa karşı Emniyet çevrede geniş önlemler alındı.
   İlk konuşmayı yapan Demokratik Toplum Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer ”CHP, AKP, MHP, bütün siyasal partiler Kürtler karşısında birleşiyorlar. Kılıçdaroğlunun dediği gibi bu ülkede kürt sorunu yoktur.
    Bu ülkede devlet sorunu vardır. Kürtler hiçbir zaman sorun olmadı. Bu ülkede karanlık güçleri saklayan, dilleri yasaklayan bir devlet vardır. Kürtlere karşı vatan millet Sakarya ittifak edenler  edebiyat edenler İsrail Amerika Uluslar arası egemen güçleri için Şirketleri için her türlü ittifaka varıyorlar.
     Erdoğan’ın oğlu, Kılıçdaroğlunun yeğeni, MHP nin tuzladaki gemi sahipleri kazanıyor. Belediye başkanları kazanıyor. İsraile kafa tutarak Vanminit hikayeleri yapanlar iki yüzlülüklerini iyi bilsinler ki İsrail’le birliktedirler. Barışa Onurlu kürt halkıyla, Emekçilerle Onurlu Türk halkıyla, İnsanlık onuru taşıyan Azeriler-
le başlayacağız.  Barış mesajında çözüm çıkmadı. Muhatap alınanla çözüme gidilmiyor bazıları çözül- mesini istemiyorlar.
    Çünkü çocuklarına gemi alamayacaklar, İstedikleri gücü elde edemeyecekler, Kürt halkının karşısına barikatlar kuruyorlar o barikatı kuran asker 18 ay boyunca ücretsiz çalışıyorlar. Onurlu kürt halkı baş kaldırmasa kan akıtmaya devam edecekler. Barış için Kürtü, Türkü ve Azerileri baş kaldırmaya davet ediyoruz” dedi.
           Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ”Hep birlikte Iğdır’da Operasyonlara karşı demokratik çözüm yürüyüşü yaptık. Bir dizi eylem kararı aldık.  Gerilla ve Şehit ailesiyle karakol ziyareti yaptılar.
    Bir çok ilde demokratik çözüm yürüyüşü yaptık. 30 Yıldır savaş devam ediyor. Bu savaşın maliyeti sadece ölümle sonuçlanmıyor. İnsanlarımız fakirleşiyor, İnsanlarımız dağlarda özgürlük mücadelesi veriyor.” dedi.
    Bu ülkeyi yönetenler bu sorunu çözmek için adım atmamışlar daha da bu sorunu derinleştirmiş Üç maymunları oynamışlardır. Görmedim bilmedim duymadım demiştir. Bu ülkede bağrı yanan anaları, ölen çocukları Askerle- ri gerillaları görmezden gelemezsiniz.         Biran önce bu sorunu çözün operasyonları durdurun. Operasyonlar yaparak Dağlara yığınak yaparak buna çözüm getiremezsiniz. Buldan Başbakana seslenerek, “Timsah göz yaşlarıyla Güney Amerika da barış mesajları veremezsiniz.” dedi.
    ‘Barış yürüyüşünü Iğdır’dan başlatıyoruz.’ diyerek beyaz şalları Iğdır meydanına attılar. Ve yürüyüş olaysız bir şekilde dağıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.