Allah rızası diyor, Vatandaşın Duygularını istismar ediyorlar!

Tarih : 2010-07-05 / Kategori : Genel Haber

    Kimi zaman kucağında bir anne, kimi zaman düşkün bir ihtiyar, kimi zaman ise ağır hasta raporlu mağdur.

    Çeşit çeşit rollerde karşımıza çıkan bu insanlar hepsinde de Allah rızası ile yaklaşıp, kolay yoldan para kazanma amacıyla vatandaşlarımızın duygularını istismar ediyorlar.
    İlimiz  bu yaz da dilencilerin istilasında. Onları durdurmak neredeyse imkansız. Mağdur rolüyle insanlara yaklaşan duygu simsarları Allah rızasını da kullanarak hem iki kere günah işliyor, hem de insanları kandırıyor.
    Cadde, sokak, ev, iş yeri demeden kolay yoldan nasıl para kazanabilirimin derdine düşen bu insanlar, yüzsüzlükleri ile gerçek anlamda yardıma ihtiyaç duyanların da hakkını gasp ediyor, gerçek ve sahtesi arasında insanları tercih yapmaya zorluyorlar.
    Özellikle son günlerde il dışından gelen dilencilerin mekanı haline gelen İlimiz, görevlilerin müdahalesine rağmen duygu simsarlarını görmek mümkün. Kapılarını çaldığı insanlara 'Allah rızası' ile yaklaşan bu insanlar, böylelikle karşısındakini de en hassas yerden yakalıyor, para vermeye zorluyor. Dilenciliğin neredeyse bir sektör haline geldiği günümüzde bu manzaralara son vermek yine vatandaşın elinde.
     Allah rızasını kullanıp, duygularınızı çalan bu insanlara izin vermeyin. İlimiz Zabıtası ve vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı ve uyanık olmasını istiyor. Gördüğünüz gibi çocukları da kullanan dilenciler  duygu sömürüsü yaparak günlük 100 ile 150 TL. arasında para kazanıyorlar”  Bir memurdan fazla maaş alıyorlar  Önlem alınmasa giden sadece paranız değil, duygularınız da olacak.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.