TUZLUCA'DA RAMAZAN DOLAYISIYLA ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ ARTIRDI

Tarih : 2010-08-23 / Kategori : Genel Haber

    Ramazan ayı dolayısıyla Tuzluca Belediyesi zabıta ekipleri, gıda satışı yapan işyerleri, fırın ve kasaplara yönelik denetimlerini artırdı.

    Tuzluca’da Zabıta ekiplerince, Ramazan ayı dolayısıyla, gıda satışı yapan işyerleri, fırın ve kasaplara yönelik şok baskınlar düzenlendi. Fiyat, gramaj ve hijyen şartlarını inceleyen zabıta ekipleri;  halkın sağlığını korumak ve olası riskleri önlemek için işletmelerin gıda üretimi ve hijyen kurallarına uygunluklarını denetledi. Zabıta Amiri Hüseyin Türkan: “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edecek üretim yerlerine ve satış yapılan iş yerlerine gerekli denetimlerin yapılacağını, denetimlerde sağlıklı gıda tüketimini sağlamak için hijyen koşullarına uymayan iş yerlerine ceza ve ikaz mekanizmasının işlendiğini, halkın sağlığını tehdit eden üretim yerleri ve iş yerlerine kesinlikle taviz verilmeyeceğini belirtti.Ayrıca vatandaşlarımızın şikayetlerini Tuzluca Belediyesi Zabıta Amirliğine bildirmeleri gerektiğininde altını çizdi.
    Ramazan ayı öncesi fırsatçılara izin vermemek ve halkın sağlığıyla oynayanların önüne geçmek için denetimlerin sıklaştırıldığını belirten zabıta ekipleri, Ramazan ayı öncesi başlatılan denetimlerin bayram sonuna kadar aralıksız sürdürüleceğini belirttiler.
    Halk sağlığının her şeyden önce geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan ise "Vatandaşların sağlıklı hijyen koşullarına uygun gıda tüketmesinin sağlanması için Zabıta ekiplerimiz denetimlerini sürdürüyor. Gece-gündüz demeden çalışan zabıta ekiplerimiz vatandaşımızın sağlığını riske edecek üretim ve satışlara kesinlikle göz yummayacaktır. Bu nedenle zabıtamız gerekli çalışmaları yaparak iş yerleri üzerinde denetimlerini sıkı tutacak, kurallara uymayanlar hakkında ise  gerekli cezai işlemler yapılacaktır." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.