DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ ARALIK-KARAKOYUNLU İLÇELERİ İLE TAŞBURUN BELDESİNİ ZİYARET ETTİ

Tarih : 2010-08-23 / Kategori : Genel Haber

    İlimizde geçen hafta ziyaretlerini sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İlimize bağlı Aralık, Karakoyunlu ilçeleri ile Taşburun beldesini ziyaret etti.

Iğdır Üniversitesi Rektörlüğünün verdiği iftar yemeğine katıldı. Aralık ilçesine beraberinde Iğdır valisi Amir Çiçek, Iğdır milletvekili Ali Güner, Ak parti il başkanı Mustafa Buluş ile birlikte giden Bakan Yılmaz, Aralık Belediye Başkanı Hanım Yıldırım’ı makamında  ziyaret ederek bilgi aldı, ardından kaymakamlığa geçerek Kaymakam  Mehmet Fatih Çiçekli’den ilçenin sorunları ile ilgili brifing aldı.
    Ardından vatandaşlarla Iğdır il özel idaresi tarım hizmetleri toplantı salonunda bir araya gelen Bakan Yılmaz, vatandaşlara Türkiye’nin ekonomik alanda geliştiğini, daha çok gelişmesi için yeni anayasa gerektiğini, bu anayasanın da 12 eylülde oylanacağını herkesin referanduma evet demesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: ”Bu referandum  partiler üstü bir hadise.
    Belli bir partiyle, belli bir ideolojiyle, veya belli bir kesimle ilgili değil. Tüm ülkemizle ilgili, milletimizle ilgili bir hadise. Dolayısıyla sivil toplum kuruluşları, MHP’li, CHP’li, BDP’li kim olursa olsun demokrasi isteyen herkes bu anayasa değişikliğine evet demeli “
    Bakan Yılmaz, Taşburun Belediye Başkanı Nesip Aksu’yu da makamında ziyaret etti.
Başkan Aksu Bakandan yarım kalan park için yardım istedi. Bakan Yılmaz’da, ”Biz parti gözetmeden herkese yardımcı oluyoruz. Yeterki vatandaşa hizmet gitsin yardımcı olmaya çalışacağım” dedi.
    Karakoyunlu ilçesine geçen Bakan Yılmaz’ı, Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş ve Kaymakam  Esengül Korkmaz  Çiçekli ile çocuklar karşıladı.
    Çocukların alkışlarından duygulanan Bakan Yılmaz, Çocuklarla hatıra fotoğraf çektirerek onlarla sohbet etti. Bakan Yılmaz “Çocuklar hiç karşılamamıştı. Çok duygulandım.“ dedi.
     Burada da Atatürk parkında vatandaşlarla sohbet eden Bakan Yılmaz, hangi partiden olursanız olun ülkenin geleceği ve daha çok demokratikleşme için oyunuz evet olsun” dedi.
    Çiftçi vatandaşlarda zor durumda olduklarını ektikleri ürünlerden zarar ettiklerini belirterek Bakan Yılmaz dan yardım istediler.
     Bakan Yılmaz, daha sonra Iğdır’a gelerek Iğdır Üniversitesinin bahu düğün salonunda  bakan onuruna verdiği vali Amir Çiçek,  Iğdır milletvekili Ali Güner, iş adamaları daire müdürleri ve üniversite öğretim görevlilerinin katıldığı iftar yemeğine katıldı.İftar yemeğinde konuşan Bakan Yılmaz Türkiye’nin ekonomik gelişmesine değinerek “gelecekte  Avrupa’nın bir numaralı küresel gücü olmayı planlıyoruz.Bunuda ancak demokratikleşme yeni bir anayasa ile sağlarız.“ dedi.
     Iğdır Üniversitesinin 2 yıl önce kurulduğunu belirten Bakan Yılmaz, ”bu süre içinde büyük gelişmeler olmuştur. Bu üniversitenin Iğdır’a büyük katkıları olacaktır. Burada görev yapan hocalar Iğdır’a sosyo ekonomik alanda katkı sağlamalı olaylara bilimsel bir yaklaşımla yaklaşarak Iğdır’a katkı sağlamalıdır. Iğdır tarım ve hayvancılık memleketi bunu daha çok geliştirmek gerekir hayvancılığa büyük katkılarımız var.” şeklinde konuştu.
     “İhracatımız 130 milyar doları aştı, faizler ciddi oranda düştü. IMF ile anlaşmadık. Bugün Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkesiyiz” diyen Bakan Yılmaz, “2013 yılında küresel en büyük güç olacağız. Bunu yapak içinde bazı değişklikleride yapmamız gerekir. Sadece ekonominin gelişmesi itibarlı ülke olmamıza yetmiyor. İnsan hakları konusunda yetersiz olan ülkemize bazı ülkeler yeterli itibarı göstermiyor bunun için anayasa değişikliği şart, daha çok insan hakları, daha çok demokrasi için bu anayasaya evet demeliyiz.
    Keşke bütün partiler anlaşıp mecliste bu değişikliği halledebilseydik. Olmadı Referanduma gidiyoruz. Medya bu referandumu siyasi tartışmalarla götürüyor. Sizden isteğim referandum taslağını okuyun sizlere neler getirecektir. Vatandaş neler kazanacaktır. O zaman karar verin göreceksiniz ki her kesime bir şeyler verecek bir anayasa değişikliği. Bu fırsatı iyi değerlendirin, farklı bir şekilde düşünebilirsiniz fakat bu Anayasa değişikliğinde evet’i düşünün. Ülkemizi anayasada bulunan 15. madde ayıbından kurtaralım. Sivil toplum örgütlerine sesleniyorum. Bu işi değişikliği sadece bize bırakmayın destek olun el ele verelim Anayasa değişikliğini gerçekleştirelim” dedi.
       Geceyi Iğdır’da geçiren Bakan Yılmaz karayolu ile Kars iline giderek Ankara’ya döndü..

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.