MHP İL BAŞKANI CAHİT EROL İLE REFERANDUM KONUSUNDA SÖYLEŞİ

Tarih : 2010-08-23 / Kategori : Genel Haber

    MHP İl Başkanı Cahit Erol’la 12 Eylülde yapılacak olan Referandum konusunda bir söyleşi yaptık.

    Sorduğumuz sorulara içtenlikle cevap veren Erol, Bu referandum Türk milletinin geleceğinin oylanacağı bir referandumdur.
     Bu nedenle bu vatanı milleti seven herkes HAYIR demelidir. Ayrıca MHP’ den Milletvekili aday adayı olacaklarda Referandumda hayır için şimdiden çalışmalıdır.”dedi.
SORU:Referandum Çalışmalarınız nasıl gidiyor?
Cevap: Erol,Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır İl ve Merkez İlçe Teşkilatı, 12 Eylül 2010 günü yapılacak olan referandumla ilgili başlattığı hayır çalışmalarını sürdürüyor.
Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz.
Kurduğumuz MHP Heyeti, hayır konulu bilgilendirmeler yapıyor.  Tüm Türkiye'de olduğu gibi Iğdır'da da 12 Eylül'de hayır çıkacaktır. Çünkü gittiğimiz her yerde her kesimden hayır sesleri yükseliyor"
SORU:Hayır Demenizin gerekçeleri Nelerdir. Neden Hayır?
CEVAP: Hayır’ın gerekçelerini şu şekilde sıralayabiliriz: “Tarihi aşıp, engelleri yıkıp gelmiş ve bu güne ulaşmış büyük Türk Milleti; bölünmeye, parçalanmaya, ayrışmaya, farklılaşmaya ve kutuplaşmaya “HAYIR” diyecektir.
Teröristle kucaklaşmaya, terörle yaşamaya, teröre boyun eğmeye, teröre teslimiyete, açılım denilen yıkıma “HAYIR” diyecektir.
    Milli devletin, üniter yapının, Milli kimliğin, Milli dilin yıkılmasına, Milli birliğin tahribine “HAYIR” diyecektir.
Türk Milletinden yeni milletler çıkartmak için girişilen alçakça tahriklere ve Türkiye yi 36 ya bölme arayışlarına “HAYIR” diyecektir.
    İçerden ve dışarıdan tam bir husumet kuşatmasına maruz kalarak Milli birliğimiz ve Milli bekamıza yönelmiş hain emellerin gerçekleşmesine “HAYIR” diyecektir.
Toprak bütünlüğüne ve devlet yapısına yönelik tehditlere ve saldırılara karşı teslim olmuş yönetime “HAYIR” diyecektir.
    Milli kimlikte değerlerin istimrarı ve alt kültürlerin okşanması ile ortaya çıkan ağır tahrikler ve yozlaşmaya “HAYIR” diyecektir.
Türk Milleti ile yarım kalmış hesabı olanlara, ecdadımızın şanlı tarihinden utanç duyanlara, Vatanımızı Sevr şartlarına götürmek isteyenlere “HAYIR” diyecektir.
    Vatan için hayatını vermiş evlâtlarımızın ardından Anadolu dan yükselen “Şehitler ölmez, Vatan bölünmez!” Haykırışlarını tahrik sayanlara “HAYIR” diyecektir.
    Demokrasi adına paketin içine serpiştirilmiş cazip tuzaklara düşmeyecek, nihaî oyunu görerek karanlık niyetlere “HAYIR” diyecektir.
Peşmerge ile işbirliğine “HAYIR” diyecektir.
Bölünmüş Türkiye projelerine “HAYIR” diyecektir.
Yeni Habur Törenlerine “HAYIR” diyecektir.
Yeni Anayasa değişikliğine “HAYIR” diyerek AKP’ye “HAYIR” diyecektir” dedi.
    Biz neden hayır diyoruz. Eğer bu anayasa maddelerini bilenler kadarda evet diyenlerde incelese onlarda hayır diyeceklerdir.
    Çünkü anayasa mahkemesinin yapısına bakın şöyle diyor.146-147-148 maddelerde yapılacak değişikliklerle anayasa mahkemesinin yapısı yeniden düzenlenecek mahkemenin üye sayısı 11’den 17’ye çıkarılacak. Ve hepsi asıl üye olarak üyelerin 3’ünü meclis 14 ünü ise Cumhurbaşkanı seçecek kısaca böyle şimdi altını çizerek söylüyorum 146’ıncı madde şöyle diyor. Hırsızlık suçunun malın geçici bir süre kullanılıp   zilliyedine  iade edilmek üzere işlenmesi halinde şikayet üzerine verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir. Ancak malın suç işlemek için kullanılmış olması halinde bu hüküm uygulanmaz.
    147. inci madde Hırsızlık suçunun Ağır ve acil bir ihtiyacı karşılamak için işlenmiş halinde olayın özelliğine göre verilecektir. Cezada indirim yapılabileceği gibi ceza vermekten vaz geçilebilir.148. madde bir başkanın kendisinin veya yakının hayatına vücut veya cinsel dokunulmazlığına yönelik bir saldırı gerçekleştirileceğinden tehdit ederek veya cebir kullanarak bir malı teslim veya malın alınmasına hapis cezası ile cezalandırılır.ve böyle bir yağma suçuna kadar devam ediyor.
149. uncu maddenin değiştirilmesi ise siyasi partilerin kapatılması ile bağlıdır.
Türk ceza kanunu okunduğunda bu maddeler neyi gerektirdiği ortaya çıkacaktır.
Şimdi anayasa mahkemesinin 146-147-148 inci maddelerde yapısını değiştirmek istenmesi devlet malını çalanların hırsızlık yapanların Aklanmasından başka bir şey değildir. Şimdi siz buna evet dermisiniz. Şu AKP hükümetini ipten kurtaracak üç asıl konu vardır. 1. Anayasa Mahkemesi 2. Siyasi partilerin kapatma davası 3.  H.Y.S.K  nın  yapısıdır.Geriye kalanı ise milleti kandırmaktır. Bilmem 15. İnci Madde kaldırıldığı zaman tamamen kaldırın dediğimizde şu AKP liler hayır demekle kalmayıp asla olmazı da  ardına eklediler. Reddetiler. Şimdi neyin peşindedirler. Bu kadar aldatmaca olamaz.
SORU:AKP Genel başkanı ve başbakan şöyle diyor.CHP-MHP – BDP birlikte hareket ediyor.Bu soruya bir cevabınız varmı.?
CEVAP: Tabi ki olacaktır. Birisini de ben ekleyeyim Başbakan diyor ki CHP konvoyunu ülkücüler karşılıyor. Ben bu kadar iftirayı tarihte yalnız Ermeni devletinde olduğunu okudum  bir kere CHP liderlik savaşı verirken MHP AKP’nin yıkım projesini ve tüm yanlışlıklarına her türlü cevap veriyor. Ve kamuoyuyla paylaşıyordu. CHP’yi takip ediyor. Demesi Başbakanın MHP ‘yi hazmedemeyişindendir. Ülkücüler kendi liderlerinden başkalarını karşılamazlar. Bir kere Başbakan   Türk milliyetçiliği ve ülkücülük hakkında bilgisi olmadığı gibi bizlerin merkezi otoritesinde halen çözmüş değiller. Bugünkü gazeteciler yani 19 Ağustos gününün gazetecilerine bakınız. Aynen şöyle diyor. AKP İmralı’yla anlaştı.
    Ateşkes haberini de Murat Karayılan açıkladı. Evet oyu vereceklerinide Selahattin Demirtaş aynen şöyle diyor. “Bizim isteklerimize ve kriterlerimize uyarlarsa biz ileride fikrimizi açıklarız. Buda EVET demektir. Şimdi AKP kiminle hareket etmekte ve bu tavizlerle ülkeyi nereye götürmektedir. En doğrusunu kamuoyu görüyor.
SORU: Üniversite rektörlüğünce eski hastanenin yerinde sosyal tesis temeli atılacaktı siz yoktunuz. Davet mi edilmediniz. Yoksa kendiniz mi gelmediniz ?
CEVAP: Hayır partiye daveti ye  geldi.
     Hem de iftar yemeğinde şehirde polislerin kalabalığını görünce sordum Bu nedir. Kim geliyor. Dediler Devlet bakanı.Bende AKP’ye alkış çalmayacağıma göre gitmedim çünkü o bakanlar çıkarları olmasa Iğdır’a gelmezler. O temel atma töreni filan yalan onların dertleri referandumdan kendilerini kurtarmaktır. Buradan Sayın Valime Sayın Rektörüme davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.
SORU: Sağlık bakanı Recep Akdağ’ın Bike kebap salonunda Artık askerlerden korkmuyoruz demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
CEVAP:Bu çok bahtsız bir konuşmadır. Belki şahıs olarak onlar askerden korkabilirler. Ama Türk milleti ve Türk insanı hiçbir zaman askerden korkmadı. Onu bağrına bastı. Onu sevdi ve Türk askeriyle dünyayı korkuttu. Ama kendisi korkmadı. Bu Türk ordusunun gün Işığındaki tarihi yedi bin yıldır ondan o tarafını bilmiyoruz. Ama bu tarafını biliyoruz. İnsan kendi ordusundan korkmaz.  O orduyu sever. Bazı şahıslar istisnadır. 
SON SORU: Şimdiden aday adayları ortaya çıkmışlar onlara ne dersiniz?
CEVAP: Bizim kapımız herkese açıktır. MHP’ye gönül veren herkes partimize başvurup aday olabilir.
Yalnız bir gerçeği vurgulamak istiyorum şu anda Referandum çalışmamız var. MHP’den adaylık düşünenlerin şu anda Referandum çalışmalarına katılmaları gerekir. Bizimle birlikte ev ev köy köy dolaşıp HAYIR Kampanyasına katılmaları gerekir. Bu referandumda yanımızda olmayan fakat seçim zamanıda ortaya çıkanlara sıcak olmayız.
   Yanımızda olanlar referandum için mücadele edenler  partimize bir adım daha yakındır. Gidip keyif çatıp yarında hazıra konmak isteyen Aday adayları belki başka partiden olabilirler. Bizden değil yani faaliyet göstermeyenin MHP’de yeri   yokmu diyorsunuz aynen öyledir. Bunun için gönlünden MHP’den aday olmak isteyenlere sesleniyorum.  Gelin 12 Eylül referandumu için el ele gönül gönül  gönüle  vererek HAYIR için   çalışalım Iğdır haklıda sizleri tanısın bağırlarına bassın.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.