VALİ ÇİÇEK, KÖYDES ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Tarih : 2010-08-24 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Valisi Amir Çiçek düzenlediği basın toplantısı ile Iğdır’da Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) çalışmaları hakkında bilgi verdi.

     Iğdır Valiliği Toplantı salonunda gerçekleşen basın açıklamasına Iğdır Valisi Amir Çiçek, İl Özel İdare Sekreteri Ferhat Akkuş ve basın mensupları katıldı.
     Tek amaçlarının vatandaşların daha huzurlu ve mutlu yaşamasını sağlamak için hizmet etmek olduğunu belirten Iğdır Valisi Çiçek ; yapılan hizmetlerle vatandaşlarımızın sorunlarını en aza indirerek onların sorunsuz yaşamalarını sağlayacaklarını belirtti.
      Vali Çiçek “Vatandaşlarımıza hizmet için gerek İl Özel İdaresi gerekse KÖYDES Projesi ile köylerimizin yollarını, içme sularını Kanalizasyonunu yaparak yaşadıkları ortamı güzelleştirmeye çalışıyoruz.  İl Özel İdaresi olarak, Yol, içme suyu ve kanalizasyon olarak toplam 15 adet proje programa alınmış ve 1 milyon 660 bin TL ödenek ayrılmıştır. Bunlardan yol programında 1. kat asfalt olarak 8 kilometre, 2. kat asfalt olarak 25 kilometre yatırım programına alınmış, onarım işi olarak da 14 kilometre, bakım onarım için 19 kilometre ve berkitme yol yapımı için 10 kilometre tamamlanmıştır” diyen Vali Çiçek  “KÖYDES Projesi kapsamında 421 kilometre köy yolu afsal yapıldı. 479 kilometre stabilize kaplama, 14 kilometre parke yol ve 994 adet menfez yapıldı. KÖYDES ile 2007.2008.2009 yıllarında 37 milyon 337 bin 406 TL yatırım yapılmıştır.  2010 yılı içerisinde de KÖYDES Projesine 11 milyon 201 bin 912 tl ödenek ayrılmıştır. Bu ödenek sene sonuna kadar asfalt, içme suyu, menfez çeşitli çalışmalar yapılacak. Bizim şuan çalışmalarımız hızla devam ediyor ve biz zamanla yarışıyoruz ” dedi.
     Daha sonra asfalt dökümü yapılan köye Iğdır milletvekili Ali Güner ile birlikte  giden Vali Çiçek çalışmaları yerinde inceledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.