YÜCEL ARTANTAŞ"IĞDIR'IN ARŞİV TARİHİNİN YAKILMASI OLAYI DOĞRUYSA YAKANLARDAN HESAP SORULMALIDIR"DEDİ

Tarih : 2010-08-24 / Kategori : Genel Haber

       CHP Parti Meclisi Üyesi Yücel Artantaş, Iğdır’ın arşiv tarihinin yakılması olayı doğruysa bu olay vahim bir durumdur, yakanlardan hesabı sorulmalıdır.” dedi.

       Artantaş, yaptığı açıklamada, “Habertürk gazetesi yazarı tarihçi Murat Bardakçı’nın köşesinde yazdığı gibi Iğdır tarihi arşivi yok edilmişse bu olay affedilir gibi değildir. Bu arşivi kimler yaktıysa kanunun önünde hesap vermelidir. Yetkilileri bu konuda açıklama yapmaya çağırıyorum. Bu arşivleri yakan yetkili kim ise cezalandırılmasını bekliyorum ” dedi.
       Konunun Iğdır da duyulması üzerine vatandaşların tepkisine neden olduğunu belirten Artantaş, “bu işin arkasında kim varsa ortay çıkarılsın. Bu işte art niyet olduğunu düşünüyoruz. 2 yıl önce yakılan bu arşivden niçin kimsenin haberi yok, olay ortaya çıktıktan sonra Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yusuf Sarınay’ın; “Dersim Evrakları değil, Iğdır evrakları yandı“ şeklinde pişkince açıklama yapması kabullenir gibi değildir. Bu olayı ortaya çıkaran Habertürk gazetesi yazarı ünlü tarihçi Murat Bardakçı’ya  ve Habertürk gazetesine teşekkür ediyorum. Iğdır Tapu ve İskan belgelerini yakanlar hakında suç duyurusunda bulunacağım. Bunu yapanlar, bir ilin geçmişini yakanlar bunun hesabını verecektir. Üç ülkeye komşu, Orta Asya’ya açılan bir kapı konumunda olan Iğdır’ın geçmişini yakmanın ardında farklı durumların olduğunu düşünüyorum“ şeklinde konuştu.
       Bilindiği gibi Ünlü tarihci Murat Bardakçı, köşe yazısında şu görüşlere yer vermişti. “Iğdır Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından Iğdır’ın iskân evraklarının Devlet Arşivleri genel müdürlüğüne gönderildiği. Ancak İskân evraklarının Arşiv genel müdürlüğüne gideceği yerde, Evrak İmha bölümüne götürülmesi ve büyük bir sorumsuzluk içersinde hiçbir resmi tutanak tanzim edilmeksizin gönderilen iskân evrakları endişe ve kuşku verici bir şekilde yakılmıştır…”  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.