KPSS DE KOPYA OLAYINA KARIŞANLARIN 13. DURUŞMASI YAPILDI

Tarih : 2010-08-26 / Kategori : Genel Haber

    27-28 Haziran 2009 Tarihinde Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS)  kopya çeken ve çekilmesine yardım ettikleri iddiasıyla ilgili olarak tutuklu bulunan 2  kişinin 13. duruşması yapıldı.


           Iğdır Ağır ceza mahkemesinde yargılanan 49 sanıklı davada tutuklu sanıkların yapılan 13. duruşmasında tutuklu durumunda bulunan 2 kişi tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Böylece tutuklu sanık kalmadı.
              Bugün yapılan mahkemede  mahkeme heyeti, tutuklu bulunanların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına  karar verdi. Böylece  15 tutuklu davada  tutuklu kalmadı.
             Bilindiği gibi 27 Haziran 2009 Cumartesi günü yapılan KPSS için çevre illerden geldiği belirlenen ve kimlikleri açıklanmayan 4 kişi hakkında, Iğdır'da değişik okullarda girdikleri sınavda cep telefonuyla kopya çektikleri gerekçesiyle Savcılık ve ÖSYM tarafından işlem başlatılmıştı.
       KPSS Sınavında Kopya çekerken yakalanan 4 kişinin ifadelerinden yola çıkan Polis ve Jandarma olayla ilgili olarak yaptığı soruşturmada kopya olayına karıştıkları iddia edilen 49 kişiyi gözaltına almıştı. Adı geçen şahıslarla birlikte kopya çekme işinde kullandıkları cep telefonu, kulaklık ve 3 adet dizüstü bilgisayara da el konulmuş mahkeme toplam 15 kişiyi tutuklamıştı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.