Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Tem. Konsolos Rafig Rüstemov Azerbaycanlı Dağcıları Uğurladı

Tarih : 2010-08-30 / Kategori : Genel Haber

    30 Ağustos Zafer bayramı nedeniyle Iğdır Ağrı dağına yapılacak olan uluslar arası zafer tırmanışı için

Iğdır’ da toplanan dağcılar Iğdır valisi Amir ÇİÇEK tarafından törenle Korhan yaylasına uğurlandı.
     Iğdırda yapılan uluslar arası zafer tırmanışına Azerbaycandan katılan dağcılarımızı da Korhan yaylasına uğurlamak üzere tören alanına  gelen Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Konsolos Rafig RÜSTEMOV tören alanına gelerek Azerbacan Kars Başkonsolosu Ayhan SÜLEYMANOV un selamını Azerbaycanlı sporculara ileterek bu tür faaliyetlerin Türkiye ve Azerbaycan için büyük önem taşıdığını dile getirdi.
   RÜSTEMOV  Azerbaycanlı  dağcılarımıza yakın ilgi  göstererek Azerbaycan’dan katılan sporcuları tırmanış sonrası  işyerine çay içmeye davet etti.
   RÜSTEMOV ayrıca Azerbaycan’dan ve diğer ülkelerden katılan dağcılara uğurlar arzuladıklarını dile getirdi.
   TDF Iğdır il temsilcisi Coşkun Oluz yaptığı açıklamada “heryıl Iğdır’ da geleneksel olarak yapılan uluslar arası zafer tırmanışına katılımın dahada artması için gençlik spor il müdürlüğü ile birlikte bir takım çalışmalar başlatacağını ve dağcılığın yanı sıra yamaç paraşütüne de önem verileceğini” söyledi. 
    Oluz  ayrıca eylül 1 itibariyle Iğdır da TDF ve gençlik ve spor müdürlüğü tarafından kent ormanı civarında açılacak olan dağcılık yaz temel eğitimininde  Iğdır’ da dağcılık sporuna büyük katkı sağlayacağını bildirdi. Oluz, tüm dağcılık spor severleri 1 eylülde Iğdır  Kent Ormanı civarında yapılacak olan yaz temel eğitimine davet ettiklerini söyledi.
    Iğdır Akud  yönetim kurulu başkanı Sadık OĞAN ise yaptığı açıklamada  yapılan bu tür faaliyetlerin sayısının artırılması halinde  ığdır ve Ağrı dağının tanıtılmasında büyük etken olacağını, ayrıca eylül ayında yapılacak olan yaz temel eğitim kampının Iğdır Ağrı dağı açısından büyük önem taşıdığı, ayrıca Iğdır için büyük sorun haline gelen rehber sıkıntısınında bu tür kurslar sayesinde giderileceğini açıkladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.