ORTAK SANAYİ BÖLGESİ IĞDIR VE İRAN SINIRINDA KURULMALIDIR

Tarih : 2010-08-30 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır Genç girişimciler il başkanı Levent Turan, Türkiye ile İran sınırı arasında kurulacak olan ortak sanayi bölgesinin Iğdır –İran sınırında kurulması gerektiğini söyledi.

     Turan, konu ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile İran sınırında yapılacak olan Ortak sanayi bölgesi kurulması çalışmaları devam ediyor.
    Teknik heyetlerin yaptığı çalışma sonucu hazırlanan rapora göre en uygun  İlin  Iğdır  olduğu ortaya çıkmıştır.
    Üç ülkeye sınır olan Iğdır Orta Asya’ya açılan bir kapı konumunda, burada üretilecek olan ürünler rahatlıkla Orta Asya cumhuriyetlerine gönderilebilecektir. Yapılacak olan Bakü-Tiflis-Kars-Iğdır –Nahcıvan demiryolu ile  her türlü nakliye işlemleri gerçekleşebilecektir.” dedi.
    Türkiye İran sınırında kurulması planlanan ortak sanayi bölgesinin Iğdır insanının işsizlik sorununu çözeceğini belirten Turan, ”Uzun vadede baktığımızda proje tüm bölgenin işsizlik problemine çare olacaktır.
     Iğdır tarafında kurulmasının avantajları da var. Kurulacak bölgede Karasu ve Aras nehri var bu sulardan faydalanılabilecek  ayrıca ılıman  iklimi ve düz arazisiyle diğer illere göre rakım farkıyla ön planda olduğunu görmekteyiz. Bu şartlara dayanarak sayın Başbakanımızdan, Bakanlarımızdan  ortak sanayi bölgesinin Iğdır iline kurulması kararını vermelerini bekliyoruz.
    Bu konuda umutluyuz. Sayın Başbakanımızın, hükümetimizin, her iki ülke teknik heyetlerinin verdiği “En uygun il Iğdır” raporu doğrultusunda Iğdır ilini tercih edeceğine inanıyoruz. Kurulacak olan ortak sanayi bölgesi ile ilimiz kalkınmış iller arasına girecek işsizlik ortadan kalkacaktır. 4 ülke insanı faydalanacaktır.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.