30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

Tarih : 2010-08-31 / Kategori : Genel Haber

    30 Ağustos Zafer bayramı ve Türk silahlı kuvvetler günü ilimizde büyük bir coşku ile kutlandı.

    Sabah saat 08.30 da Atatürk anıtına çelenklerin konulmasından sonra Garnizon komutanı ve 5.Hudut Alay komutanı Topçu Kur. Kd. Alb. Hasan Nevzat Taşdeler,  5. Hudut Alay komutanlığında tebrikleri kabul etti.
    Atatürk Caddesi Zübeyde hanım bulvarında yapılan bayram kutlamasında  Vali Amir Çiçek, Garnizon Komutanı ve 5.Hudut Alay komutanı Topçu Kur. Kd. Alb. Hasan Nevzat Taşdeler,  halkın ve askeri birliklerin bayramını kutladılar.
    Törene  Iğdır Belediye Başkanı katılmadı. Törende  konuşan Piyade binbaşı Mehmet Tunca Inpınar, günün anlamını ve önemini belirten konuşmasında "Bugün dünya üzerinde silinmek istenen bir büyük ulusun şahlanıp ayağa kalkışının sembolü olan büyük zaferin 88. yıldönümünü kutluyoruz. Tarih boyunca esaret nedir bilmeyen Türk ulusu tüm imkânsızlıklara rağmen ordusu ile el ele vererek Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen düşman orduları ve onlarla iş birliği yapan hainlere karşı ya istiklal ya ölüm parolasıyla  topyekun bir milli mücadele başlatmıştır. Bu topraklar üzerinde gözü olan ve hala Türk korkusunu yüreklerinden söküp atamamış dış güçlerin Türk ulusunu yıkma çabaları yüzyıllardan beri devam etmektedir. Yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile dünyanın en stratejik bölgesinde olan Türk vatanını ele geçirmek ve Türk ulusunu tarih sahnesinden silmek amacını güden dış güçlerin en büyük silahı Türk ulusunu birbirine düşman etmektir. Çünkü bu ulusu savaş alanlarında silahla yok etmenin mümkün olamayacağını defalarca ağır bedeller ödeyerek öğrenmişlerdir. Bu güçlerin oyununu bozacak ve onlara verilecek en güzel cevap her zamankinden daha sıkı bir şekilde kenetlenmek ve tek vücut olmaktır. Bu bayramda da Atatürk'e ve onun ilkelerine bağlılığımızı bir kere daha belirterek onun izinden giderek vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkacağız. Ulusumuzun bağımsızlığını, devletimizin laik |ve demokratik yapısını, Atatürk’ün en değerli emaneti  olan cumhuriyetini korumaya, milli menfaatlerimize yönelik iç ve dış tehditler ile bunların yerel iş birlikçilerine karşı, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, sarsılmaz  bir  azim  ve kararlılıkla görevini yapmaya ve bu kutsal değerlere uzanacak  bütün kirli ve hain emelleri yok etmeye azimli ve kararlıdır." dedi.
     Iğdırlılara da seslenen Inpınar, Büyük önder Atatürk'ün çizdiği yolda, silahlı kuvvetlerle bütünleşmiş bir ulus olarak, yaratılmak istenen her türlü olumsuzluğa, hep birlikte karşı koymalı ve çağı yakalamak için geleceğe güvenle bakmalıyız. Bugün burada yaşanan birlik ve beraberlik, huzur ve güven ortamı, bu yasadışı tüm unsurlara karşı verilecek en iyi cevaptır." şeklinde konuştu.
    Günün anlamını belirten şiirlerin okunmasından sonra Iğdır Halk Eğitim Merkezi halkoyunları ekibi bir gösteri sundu.. Resmi geçit yapıldı.    
    Askeri bandonun "mehteran” marşları çalması büyük alkış aldı. Bayram törenine protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Bayram sonrası vatandaşlar Vali ve Garnizon Komutanını tebrik etmek için sıraya girdiler.
    Halk askeri birlikler geçerken büyük bir coşku ile alkışladılar. Özellikle çocukların bayrama ilgisi çok büyüktü.
   Bayrama  Ak parti Milletvekili Ali Güner, Cumhuriyet Baş savcısı Ali İşgören, Iğdır Üniveristesi Rektör V. Yar. Doç. Dr. Ahmet Metin Kumlay, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve diğer daire müdürleri katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.