11.AĞRI DAĞI ZAFER TIRMANIŞI TAMAMLANDI

Tarih : 2010-09-02 / Kategori : Genel Haber

  Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2010 Faaliyet programında yer alan 11.Uluslar arası Ağrı Dağı Zafer Haftası Tırmanışı tamamlandı.
          Tırmanışı tamamlayan dağcılar Iğdır’a gelmeye başladılar. Tırmanışa katılan dağcılar, ”Çok güzel bir tırmanış oldu.

Tırmanışı başarıyla gerçekleştirdik ve bugün döndük“ dediler.
        Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca’da, “Tırmanış başarıyla gerçekleşti. Dağcılarımız döndüler akşama sertifika töreni yapacağız. Bu benim 90. zafer tırmanışım oldu. Çok mutluyum 3 gün süren tırmanışta 80 dağcı 30 ağustos günü saat 11.30 da gerçekleştirdik. Erzurum da gerçekleşecek olan 2011 dünya üniversitelerarası Kış oyunları filamasını  ve  Zıraat Bankası filamasını açtılar.
Benim  90. çıkışım oldu. Bu tırmanışı bütün ulusuma armağan ediyorum. Dağa tırmanmak kolay değil her önüne gelen dağa tırmanamaz. Bu tecrübe isteyen bir iştir.“ dedi.
    Karaca, 30 ağustos günü erkenden zirveye tırmanıp  saat 11.30 da zirvede  olduk, zirvede İstiklal marşımızı okuyarak başta Ulu önder Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunduk. Daha sonra 4400 kampına indik geceyi burada geçirdik. oradan da 3200 kampına indik oradan da Korhan yaylasına inerek Iğdır’a geldik” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.