ZAFER TIRMANIŞI GERÇEKLEŞTİREN DAĞCILARA SERTİFİKALARI VERİLDİ

Tarih : 2010-09-02 / Kategori : Genel Haber

    Zafer Haftası nedeniyle bu yıl on birincisi düzenlenen Uluslararası Ağrı Dağı Tırmanışı'na katılan 11 ülkeden 35'i yabancı olmak üzere 87 sporcu dağcıya sertifikaları düzenlenen törenle verildi.   

    
           Kültür sarayında düzenlenen törende konuşan ve tırmanışı slayt gösteri eşliğinde anlatan Dağcılık federasyonu başkanı Alaattin Karaca, "Dağcılık sporu zordur, sıkıntılıdır herkes bu sporu yapamaz fedakarlık ister azim ister inanç ister işte burada bulunanlar bunu gerçekleştirdi başarıyı yakaladı kendilerini kutluyorum. Zafer tırmanışını başarılı bir şekilde tamamladık. 30 ağustos günü gündüz saat 11.30 sıralarında zirve yaptık. Hava güzeldi fakat fırtınalıydı.birazda sis vardı.Bu tırmanışa katılan katkı sağlayan herkesi kutluyorum.12. tırmanışta buluşmak üzere herkese başarılar diliyorum" dedi.
        Iğdır Valisi Amir Çiçek’te, "Iğdır tarafından böyle bir tırmanışı gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu kadar kalabalık bir dağcı gurubunun zirve yapması gerçekten güzel bir olay. Gelecek tırmanışa yetiştirmek için Korhan yaylasında rahatlıkla kalabilmeniz için tesis yapacağım.Ayrıca 4200 metreye  bir kamp evi dağ evi  gibi bir şey planlıyoruz inşallah gerçekleştiririz. Iğdır'ın tanıtımına büyük bir katkı sağladınız. Sizler kadar bende duygulandım. Zirve yapıp dönmek güzel bir olay" şeklinde konuştu.
            Daha sonra tırmanışa katılan ve katkı sağlayan dağcılara katılım belgeleri Iğdır Valisi Amir Çiçek, Emniyet Müdür yardımcısı Akın Karakuş, Gençlik Spor il Müdürü Metin Özen, TDF başkanı Alattin Karaca  tarafından verildi.
             Iğdır Valisi Amir Çiçek tarafından, Emniyet Müdür yardımcısı Akın Karakuş’a, Gençlik Spor il Müdürü Metin Özen’e, TDF Başkanı Alattin Karaca’ya katkılarından dolayı bir sertifika verdi.Program toplu bir resim çektirme ile son buldu..

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.