ULU ÖNDERLER 3. KEZ AĞRI DAĞININ ZİRVESİNDE

Tarih : 2010-09-03 / Kategori : Genel Haber

       Her yıl geleneksel olarak yapılan uluslar arası Iğdır Ağrı dağı tırmanışına bu yıl Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden  katılan dağcıların yanı sıra  Romanya, Hırvatistan, Makedonya,  Bulgaristan, Belarus, Karadağ, Bosna Hersek, Yunanistan, Sırbistan,   İran ve Azerbaycan gibi ülkelerden toplam 87 profesyonel dağcı katıldı.

Zirve tırmanışı,  Iğdır Zübeyde hanım bulvarında bulunan Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başlandı.
    Faaliyet programı Iğdır Valisi  Amir ÇİÇEK ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin KARACA nın Zübeyde Hanım bulvarında bulunan  Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlayan etkinlikten     sonra tırmanışa geçen dağcılarımıza  Iğdır Valisi, Iğdır jandarma Alay Komutanı,  İl Emniyet Müdürü,  Bayındırlık ve İskan Müdürü, Gençlik ve Spor il Müdürü, Kültür ve Turizm İl Müdürü, Iğdır Akud Kulübü Başkanı ve basın mensupları  Ağrı Dağının 2200 m yükseklikte bulunan Korhan yaylasına kadar eşlik ettiler. Iğdır AKUD Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü  bu yıl üçüncü  kez Türk dünyasının ulu önderlerinden M. Kemal ATATÜRK ve Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı merhum Haydar ALİYEV in dev posterlerini  Ağrı dağının zirvesinde dalgalandırdılar.
     Iğdır AKUD Kulübü, Türkiye Azerbaycan Derneği, Iğdır Pozitif Düşünce Platformu ve  Azerbaycan Dağcılık Federasyonu başkanlığınca organize edilen Iğdır  ve Azerbaycanlı dağcılarla birlikte Ağrı Dağının zirvesine çekilen posterde Atatürk ve Türk bayrağının altında AZERBAYCANIN SEVİNCİ SEVİNCİMİZ KEDERİ KEDERİMİZDİR.      M.K. ATATÜRK,   Haydar ALİYEV resminin ve Azerbaycan bayrağının altında ise BİZ BİR MİLLET İKİ DEVLETİZ Haydar ALİYEV   yazılı ibareler yer aldı. Iğdır Akud onursal başkanı Coşkun OLUZ yaptığı açıklamada “Türkiye´nin ulu önderi Mustafa Kemal Atatürk ve Azerbaycan´ın ulu önderi Haydar Aliyev´in resimlerini Türkiye´nin ve Avrupa´nın zirvesine taşıyarak  dünyaya, Türkler´in ve Azerbaycan  Türkler´inin bu rehberlerle daima gurur duyduğunu ve her iki liderin daima kalplerde yaşatacaklarının”  mesajını verdiklerini vurguladı.  Başkan OLUZ bu faaliyeti önümüzdeki yıl Azerbaycan Şah Dağında bulunan Atatürk ve Aliyev zirvesinde gerçekleştireceklerini kaydetti. OLUZ “aayrıca Türk   tarihi açısından  oldukça önem arz eden Ağrı dağı dünya genelinde her ne kadar 5165 metre yüksekliyi ile tanınsa da bu dağın Azerbaycan ve Türkiye için  5165 yıllık bir derinliği vardır” diye dünyaya mesaj verdi.
         Faaliyet sonrası Azerbaycan ve Iğdırlı dağcıları kendi ofisinde ağırlayan Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Rafig RÜSTEMOV  zirve yapan Azerbaycanlı ve Iğdırlı Dağcılara Kars Başkonsolosu Ayhan SÜLEYMANOV adına   teşekkür etti. Ayrıca Iğdır AKUD kulübü tarafından Azerbaycan Konsolosluğuna faaliyete katılan dağcılarımıza göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı bir teşekkür belgesi verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.