DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU BORALAN SINIR KAPISININ BULUNDUĞU İRAN SINIRINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Tarih : 2010-09-03 / Kategori : Genel Haber

      Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için ilimize gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,  Ermenistan sınırında bulunan Aralık ilçesi Gödekli köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Referandumda evet oyu vermelerini istedi.                    
         

Davutoğlu, Ermenistan sınırında bulunan AK parti Milletvekili Ali Güner’in de köyü olan Gödekli köyünde vatandaşlarla görüşerek 12 Eylül de yapılacak olan referandum da evet oyu vermelerini bu oylamanın bir parti meselesi olmadığını milletin halkın yararına olan bir anayasa paketi olduğunu söyledi.
    Sınır kapılarına da değinen Davutoğlu, “İran’la olan sınır kapılarını açacağız. İran da ki akrabalarınızla daha çok görüşeceksiniz. bir yanda İran diğer yanda Nahcıvan bir yanda Ermenistan ve sırtınızı Ağrı dağına vermişsiniz. Bizler sizlere sahip çıkacağız bir halk oylaması var sandıklara gideceksiniz bu ülkenin kaderi ne karar vereceksiniz çocuklarınızın geleceği için oy vereceksiniz önce hanımlara bu anayasa değişikliği hak veriyor. Bazı insanların sözlerine kulak asmayın kim ne derse desin sandıklara gidecek misiniz diye sorarak evet cevabı aldı.
    Bundan sonra bu ülkede sadece sizlerin sözü geçecek vereceğiniz evet oyları ile   iki bayramı birilikte yaşayacağız.” dedi. Ardından Ermenistan sınırına giderek seddenin üzerinde etrafı inceledi. Burada gazetecilere Kafkaslara istikrarın  ve barışın gelmesini istiyoruz Azerbaycan’ın topraklarının işgaline son vermeleri gerekir.
Biraz önce Azerbaycan Dış işleri bakanı Elmar bey ve Nahcıvan Ali meclis başkanı Vasıf Talipovla  telefonla görüştüm. Herkesin isteği barıştan yana, inşallah işgal edilen topraklar iade edilir barış gelir bunun için çalışıyoruz. Iğdır merkez olmak üzere üç ülkeye sınır kapıları açılacak“ dedi.
Daha sonra Dilucu sınır kapısına giden Davutoğlu oradan da sınırı geçerek Nahcıvan Özerk cumhuriyetine geçti. Burada Nahcıvan    ali meclis başkan yardımcısı Azer Zeynelov ve Türkiye Nahcıvan Baş konsolosu Ayhan Enginar  tarafından karşılandı.
     Burada yaptığı konuşmada şunları söyledi. ”Bu köprü yıllarca hasret köprüsü olarak anıldı. Türkiye  ile dost ve kardeş Azerbaycan’ı ayıran hasret köprüsü olarak görüldü.ve hasretle Nahcıvandan  Iğdır ovasına Ağrı dağına doğru Azeri kardeşlerimiz bir bağımsızlık özlemi ile kardeşin kardeşe kavuşacağı günü bekleyerek geçirdiler.
    Bu kapı gün geldi Azerbaycan bağımsızlığına kavuştu. Bu köprü hasreti bitiren bir köpru. Yınede hasret köprüsü aman hasreti bitiren köprü  ve Türkiye Azerbaycan arasındaki ebedi kardeşliğin timsali oldu bu böyle devam edecek. Biz kardeş toprağını geçip onlara selam verip döneyim dedim  Azerbaycan kardeşimizdir. Bizim için candan azizdir. Azerbaycanın Nahcıvan’ın kaderi bizim kaderimizdir. ve her zaman bu köprünün oluşturduğu dostluk ebediyen devam edecek sürecek. Biz her zaman Azerbaycanlı Nahcıvanlı kardeşlerimizin yanında olacağız bu ebediyete kadar sürecek.             Şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum bu da gösteriyor ki barış ne kadar önemli olduğunu gerektiğini gösteriyor işgal altındaki Azerbaycan topraklarının işgalden kurtulması saygıya dayalı bir barışın gelmesi gerekir.
    Türkiye her zaman Kafkaslara barışın gelmesi için çalışmıştır bundan sonrada devam edecektir. Barış olursa refahta gelecek barış kısa sürede gerçekleşirse bu bölge kısa sürede gelişecek. Refah olacak kalıcı barış sağlandığı zaman bu topraklardan bereket fışkıracaktır.”
      Bakan daha sonra Melekli beldesinede geçerek burada referandum için evet istedi ardından Doğubayazıt ilçesine haraket etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.